BLÅTT ØYE: Anders Jacobsen møtte Dagbladet med blått øye og sår kropp etter fallet på trening i Sotsji. Foto: Tore U. Bratland.
BLÅTT ØYE: Anders Jacobsen møtte Dagbladet med blått øye og sår kropp etter fallet på trening i Sotsji. Foto: Tore U. Bratland.Vis mer

- Det kjennes ut som jeg har fått bank

Jacobsen øm og sår etter fall på trening.

SOTSJI/OSLO (Dagbladet): Anders Jacobsen falt i sitt første treningshopp i Sotsji, men slapp fra uhellet uten store skader.

- Det var hardt og vondt. Det er slikt som skjer. Det er min egen feil. Jeg treffer et spor og skiene er sterkere enn meg, sier Jacobsen til Dagbladet.

Dagbladet møter hopp-profilen kort tid etter det uheldige møte med den russiske snøen. Og han er tydelig forslått med blant annet et blått høyre øye.

- Det kjennes ut som jeg har fått bank. Litt stiv og øm i ryggen og litt vondt i fjeset. Jeg har ikke ødelagt noe, men det er litt vondt nå, sier skihopperen.

- Kjipt fall - Hva gikk gjennom hodet ditt da du falt?

- Jeg rakk ikke tenke så mye, det skjedde så fort. Men det er kjipt. Jeg skulle gjerne hatt tre gode hopp, og ikke ett og et halvt. Jeg pådro meg ingen brudd, så jeg trenger ikke reise på nærmere undersøkelser, sier Jacobsen.

Første konkurranse for hopperne er søndag.

Trener i morgen Allerede i morgen tidlig håper nordmannen å være tilbake i bakken.

- Jeg håper å være tilbake på trening i morgen tidlig. Jeg hopper jo for en plass på laget, sier Jacobsen.

- Det blir nok tre runder i morgen også, sier han.

Første OL-konkurranse er normalbakkerennet søndag. Kvalifiseringen er kvelden før.

- Har du sett det blå øyet ditt?

- Nei, det er ingen speil her. Er det blått? Det blir fint i morgen, med andre ord, sier Jacobsen med et smil.

Jacobsen falt også stygt i Planica i mars i fjor. Da ødela han flere leddbånd og slet lenge med skader.

- Jeg er bare glad for at jeg har litt vondt i ansiktet og nakken - og ingen andre steder, sier han.

Jacobsen falt etter et hopp på 92,5 meter. Han sto deretter over den andre treningsomgangen, men var tilbake til den tredje og landet på 93,5 meter.

FALT PÅ TRENING:Anders Jacobsen  falt på trening i Sotsji, men skal tilbake på trening i morgen tidlig, ifølge ham selv. Foto: AP Photo/Gregorio Borgia
FALT PÅ TRENING:Anders Jacobsen falt på trening i Sotsji, men skal tilbake på trening i morgen tidlig, ifølge ham selv. Foto: AP Photo/Gregorio Borgia Vis mer