-  Det klikket for meg

Runar Berg mener dommerne i Tippeligaen er ute etter ham. Seriens kanskje beste spiller klikket fullstendig da Stig Rune Krokdal halte fram et nytt kort i går - hans sjette for sesongen.

BODØ (Dagbladet): Nå må Berg bli hjemme når Glimt møter Vålerenga neste søndag. Det blir Glimts tredje seriekamp uten 34-åringen i år. De to første endte 0-0 hjemme mot Aalesund og 0-2 borte mot Hamkam.

-  Det klikket for meg da dommeren dro opp kortet, medgikk Runar etterpå.

Men Glimt-spilleren har et poeng i at kortet var diskutabelt:

-  Jeg hadde nettopp slått Håvard Sakariassen igjennom, vi fikk en overgang som kunne ende i mål, og jeg løp etter inn mot boksen. I løpsduellen holdt Helge Haugen meg igjen. Jeg tok tak i ham igjen - og så falt vi, forklarte Runar Berg etterpå.

Han mener kortet var feil, fordi:

-  For det første foregikk duellen under et farlig angrep for oss . For det andre var det han som tok tak i meg og sperret først. For det tredje var vi så langt unna ballen at det som skjedde ikke hadde innvirkning på spillet. Dette var rett og slett dårlig gjort, raste Berg etterpå.

-  Galt og unødvendig

-  Føler du at dommerne er ute etter deg?

HYSTERISK: Runar Berg sier at han klikket da dommer Stig Rune Krokdal ga ham gult kort for løpsduellen med Branns Helge Haugen langt bak området der ballen var i spill. Nå må han stå over enda en seriekamp. Foto: Bjørn Erik Olsen
HYSTERISK: Runar Berg sier at han klikket da dommer Stig Rune Krokdal ga ham gult kort for løpsduellen med Branns Helge Haugen langt bak området der ballen var i spill. Nå må han stå over enda en seriekamp. Foto: Bjørn Erik Olsen Vis mer

-  Ja, jeg mener de er mer oppmerksomme på forseelser hos meg enn andre. Jeg vet at jeg har en spillestil som kan innby til dueller. Men de straffer meg jo hele tida. Dette kortet var fullstendig galt og unødvendig. Det samme har vært tilfelle i to-tre andre kamper i år, mener Berg.

-  I dag var jeg svært bevisst på å holde igjen. Jeg lagde ikke ett frispark, og var ikke involert i én takling. Likevel kom kortet.

Dommer Stig Rune Krokdal var ikke i tvil om at Runar Bergs forseelse isolert sett kvalifiserte til gult: -  Han tok tak i Haugen og rev ham ned mens de løp.

Men Krokdal innrømte at han ikke så hele hendelsen:

-  Jeg er blitt fortalt at det skjedde noe før Haugen ble dratt ned. Dette så jeg ikke.

-  Så bare gul drakt

Han avviser at han holdt spesielt øye med Berg:

-  Jeg så ikke at det var ham engang. Jeg så bare en gul drakt.

Glimt-trener Ola Haldorsen besøkte dommergarderoben for å få en forklaring. Etterpå sa han:

-  Vi får ikke omgjort straffen. Runar blir ikke med mot Vålerenga, og det må vi forholde oss til. Men dette er frustrende for ham og oss.Både i 2003 og og i fjor pådro Runar Berg seg sju gule og ett rødt kort i Tippeligaen. Han måtte stå over henholdsvis fem og seks kamper.