- Det klikket for meg

Christian Poulsen lover å skjerpe seg.

(Dagbladet.no): En flau Christian Poulsen gikk i går kveld kanossagang mellom danske medier.

Hovedbudskapet hans var at han aldri skal slå en motspiller i magen igjen, slik han gjorde mot Markus Rosenberg under den elleville landskampen mellom Danmark og Sverige på lørdag.

- Jeg skammer meg, og jeg kan garantere at det ikke skjer igjen - det må ikke skje igjen, sier 27-åringe Poulsen, ifølge Ekstra Bladet.

Skjebnesvangert slag

Slaget ble ekstra skjebnesvangert fordi det utløste et rødt kort, som igjen fikk en full tilskuer til å løpe inn på banen og angripe dommeren - med den konsekvens at Sverige ble tildømt seieren.

- Forløpet for episoden var at jeg sto sammen med svensken. Jeg vet ikke hvorfor jeg slo. Jeg må ha følt meg provosert, og så klikket det for meg. På TV-bildene har jeg sett at det ikke var et lite slag jeg tildelte ham, sier Poulsen.

Til tross for at Danmark de siste dagene har diskutert hvem som er det største fotballfjolset av Poulsen og supporteren, har spilleren også fått støtte.

- Alle har nok merket at jeg angrer, så nei, mora mi har ikke skjelt meg ut, forsikrer Sevilla-spilleren for B.T.

- Det klikket for meg

- Har fått min straff

I etterkant av slaget i Parken er han både blitt politianmeldt for vold og utpekt som idiot av Danmarks justisminister.

Det forstår han for så vidt, sjøl om han mener at han allerede har fått sin straff.

- Jeg har forståelse for at justisministeren går inn i saken. Men når det gjelder de som har anmeldt meg, kan jeg ikke si så mye om det. Fotball er en kontaktsport, og min holdning er at jeg er klar til å ta straffen jeg får av UEFA, sier Poulsen.

Gruppefirer Danmark i møter i kveld Latvia borte, mens nummer to-laget Sverige tar imot Island i gruppe F.

• Prøv spillet: Beskytt dommeren mot Poulsen og fotballfjolset

FRA SVART TIL RØDT: På dette bildet har Christian Poulsen (nr. to f.v.) fortsatt ikke roet seg ned etter å ha slått Markus Rosenberg i magen. Foto: Sven Nackstrand/AFP/Scanpix
FRA SVART TIL RØDT: På dette bildet har Christian Poulsen (nr. to f.v.) fortsatt ikke roet seg ned etter å ha slått Markus Rosenberg i magen. Foto: Sven Nackstrand/AFP/Scanpix Vis mer
I FINT DRIV: Christian Poulsen fotografert før han gjorde sin skjebnesvangre feil.