Det kokte for Hjelmeset

Nummer to bak Teichmann.

Rutinerte Odd-Bjørn Hjelmeset stresset nervøst rundt i startområdet minuttene før lørdagens 15 kilometer verdenscup.

- Tre minutter før start hadde jeg problemer med å velge mellom to skipar. Temperaturendringer og snøvær skapte usikkerhet. Det koker i hodet selv om man har vært med på det mange ganger, sa Hjelmeset til NTB etter annenplassen bak Axel Teichmann.

Hjelmeset tok et par med klister og valgte rett. Et rubbet par lå tilbake da 36-åringen gikk ut i karrierens 113. verdenscuprenn.

De norske smørerne fikk mye ros etter rennet i Davos hvor det var rundt null grader og snøvær.

Stivnet noe

- Stresset situasjon ved start fører ofte til for stor utgangsfart. Det er livsfarlig i høyden. Straffen er å bli stiv som en stokk, sa Hjelmeset, som gikk fornuftig. Likevel stivnet han noe på den andre runder da han prøvde å henge på Lukas Bauer som senere møtte veggen.

Hjelmeset, som sto over i Kuusamo på grunn av kulden, kom til start fra lavlandet. Han reiste til Sveits torsdag, men oppholdt seg to dager i Bad Ragaz i 600 meters høyde. Der trente han på rulleski sammen med Øystein «Pølsa» Pettersen.

Hjelmeset avsluttet sterkt. Det hjalp ikke til seier fordi tyskeren Axel Teichmann avsluttet enda sterkere. Selv om Hjelmeset ledet med tolv sekunder på 10 kilometer, ble han slått med 8,8 sekunder av tyskeren som tok sin tredje seier for sesongen. Han vant på Beitostølen for 14 dager siden.

STERKT AV ODDBJØRN: Oddbjørn Hjelmeseth ble nummer to og Norge hadde fem løpere blant de ni beste i Davos. Foto: Cornelius Poppe/Scanpix
STERKT AV ODDBJØRN: Oddbjørn Hjelmeseth ble nummer to og Norge hadde fem løpere blant de ni beste i Davos. Foto: Cornelius Poppe/Scanpix Vis mer

Norsk hare

- Han er meget sterk. Åtte sekunder er mye på 15 kilometer, men jeg er meget godt fornøyd med egen prestasjon, konkluderte Hjelmeset, som regner med å gå Tour de Ski.

Kanskje vil han opptre som hare for norske løpere som har større sjanse sammenlagt.

- For meg er det viktig med god prolog for å få heng i påfølgende 15 kilometer skøyting jaktstart, sa Hjelmeset. På Beitostølen tok han tre verdenscuppoeng i fri teknikk.

Til Tour de Ski skal Hjelmeset forberede seg hjemme i Nittedal og fra hytta på Beitostølen.

(NTB)