Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

- Det kom et innlegg, sier Roger Finjord. Og så tapte Norge

Fotballjentene tålte ikke 0-1 etter tre minutter. Det ødela dem.

DEPPET: 
En skuffet landslagssjef Roger Finjord etter kampen og tapet mot Sverige.

Foto: Berit Roald / NTB scanpix
DEPPET: En skuffet landslagssjef Roger Finjord etter kampen og tapet mot Sverige. Foto: Berit Roald / NTB scanpix Vis mer

Norge - Sverige 0-1

ROTTERDAM (Dagbladet): - Det kom et innlegg, sier landslagstrener Roger Finjord.

- Det skulle ikke vært noe problem, vi pleier å være gode på det. Men isteden ble vi for hissige på ballen og misset markeringene.  

- Det preget kampen.  

Og ikke bare litt, men veldig mye. Først tok det en halvtime før det norske laget var på beina igjen. Så, da andreomgangen skulle brukes til å ta Sverige på senga fra start, tok det 20 minutter til. For det var først da Isabell Herlovsen kom inn etter 65 minutter det ble et visst trøkk i det norske spillet.  

Uten at det var nok.

- De siste femten minuttene av første omgang var bra, sier Roger Finjord.

- Det var også utgangspunktet for de siste 45 minuttene, vi skulle fortsette. Men isteden ble vi veldig unøyaktige.

- Vi klarte ikke å skape nok gjennom eget spill.  

Sverige var flinkere enn Norge til å holde i ballen i en kamp som på Finjords tegnebrett hadde stikk motsatt utseende. Det plaget oss også. Og i tillegg var de mer kyniske. Som om de hadde spilt kampen før.  

- Vår mål er å roe ned og tørre å spille, sier Norges landslagstrener.

Etter hvert tok vi oss tid til det. Men vi klarte aldri å sette opp Caro (Caroline Graham Hansen) en mot en så ofte vi ønsket. Det er ikke godt nok at det tar en halvtime før det skjer for første gang i kampen.  

- Hva nå?  

- Det er fordel Sverige, det må vi si. Men fordi Nederland slo Sveits (4-3) ser jeg for meg en gruppe der Sverige, Nederland og Norge alle ender på seks poeng. Og da teller ikke innburdes oppgjør mot Sverige, da er det målforskjellen mellom lagene som gjelder.

- Jeg sier ikke det blir lett.

- Men vi har ikke gitt opp, vi kan vinne de to siste kampene så det er fortsatt veldig mye å spille om, sier Roger Finjord.