Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

- Det kom noen flere meldinger enn det pleier å gjøre på en lørdagskveld

Men Tom Høgli sliter ikke med å nullstille seg etter å ha temmet Ronaldo.

VANT DUELLEN: Et synlig bevis på at Tom Høgli kom hadde taket på Cristiano Ronaldo kom da superstjernen sparket ned den norske høyrebacken i ren frustrasjon. Foto: Erlend Aas / Scanpix
VANT DUELLEN: Et synlig bevis på at Tom Høgli kom hadde taket på Cristiano Ronaldo kom da superstjernen sparket ned den norske høyrebacken i ren frustrasjon. Foto: Erlend Aas / Scanpix Vis mer

LISBOA (Dagbladet): Tom Høgli er vanligvis ikke blant de mest omsvermede spillerne etter en landskamp.

Men både etter kampen i går, og på flyplassen i Lisboa i dag, var den jordnære Tromsø-backen mer ettertraktet blant journalistene enn folk som Brede Hangeland, John Arne Riise og Morten Gamst Pedersen.

Det skyldes selvsagt innsatsen mot Cristiano Ronaldo i går - Portugals superstjerne fikk knapt utrettet noe som helst og sparket ned Høgli i frustrasjon etter å ha blitt frarøvet ballen i 2. omgang.

Han ble også belønnet med karakteren åtte i Dagbladet, og dermed Norges bestemann. Han har imidlertid større problemer med å sette karakter på egen innsats enn han hadde med å temme tidenes dyreste fotballspiller:

- Jeg aner ikke. Vi tapte jo kampen. Det hadde vært lettere å glede seg over en god prestasjon hvis vi hadde tatt poeng, sier sindige Høgli, fortsatt småirritert over 0-1 tapet i den portugisiske hovedstaden.

Søvnløs natt I etterkant er det mange hjemme som har ønsket å gratulere Høgli med innsatsen.

- Jeg har fått mye gode tilbakemeldinger. Det kom noen flere meldinger enn det pleier å gjøre på en lørdagskveld, sier Høgli til Dagbladet.

Så veldig mange timers søvn ble det ikke.

- Det er et problem nesten alle fotballspillere har etter kamp. Man tenker gjennom kampen og alle situasjonene, alt sammen dukker opp igjen og flyr gjennom hodet, sier han.

Utviklingsarena Høgli tar ikke av selv om både Drillo og en rekke av lagkameratene mener han er moden for større oppgaver.

HOVEDPERSON: Tom Høgli var mannen alle ville prate med også dagen etter kampen mot Portugal.Foto: Erlend Aas / Scanpix
HOVEDPERSON: Tom Høgli var mannen alle ville prate med også dagen etter kampen mot Portugal.Foto: Erlend Aas / Scanpix Vis mer

Og selv om spranget er stort fra Estadio da Luz og Cristiano Ronaldo til Lillestrøm hjemme på Alfheim i neste klubbkamp, insisterer han på at det blir en enkel oppgave å nullstille seg.

- Men det er fantastisk artig å spille internasjonal fotball, det er der man utvikler seg mest. Trøkket på kamper som i går er også en stor opplevelse, vi fikk den pipekonserten da vi kom ut på banen. Det er mildt sagt en uvant atmosfære, sier Høgli, som også fikk muligheten til å rette opp i en geografisk misforståelse.

Rettet opp i geografifeil Flere medier, deriblant Dagbladet, har skrevet at 27-åringen er fra Harstad, men det stemmer ikke.:

- Jeg kommer fra Evenskjær tre mil lenger nord. Det er viktig å få med, understreker han.

- Hva er det for slags sted?

- Nei, det er ikke en plass folk drar til. Det er et lite tettsted med godt miljø, sier Høgli.