- Det kommer en ny sjanse på søndag

Ødelagt bakhjul for Boasson Hagen

SKUFFET: Edvald Boasson Hagen fikk ødelagt tre eiker i bakhjulet (hjulet står bak Edvald Boasson Hagen) under den første etappen av Tour de France 2013. Hagen syklet inn til en 24. plass. Foto: Cornelius Poppe / NTB scanpix
SKUFFET: Edvald Boasson Hagen fikk ødelagt tre eiker i bakhjulet (hjulet står bak Edvald Boasson Hagen) under den første etappen av Tour de France 2013. Hagen syklet inn til en 24. plass. Foto: Cornelius Poppe / NTB scanpixVis mer

400 meter før mål var Edvald Boasson Hagen (26) med i spurtkampen på første etappe i Tour de France. Så fikk Sky-stjernen ødelagt bakhjulet i en påkjørsel.

Dramatikken uteble ikke i Tour-starten lørdag. Kaoset rådet både i målområdet og ute blant rytterne etter at en teambuss kjørte seg fast i målområdet en halvtime før spurten om etappeseier skulle stå.

Ekstra kaos rådet i hovedfeltet på vei mot mål da Orica-lagets teambuss krasjet med og kjørte seg fast i konstruksjonen over målstreken.

Det tok over kvarteret å få bussen løs, og i mellomtiden bestemte arrangøren at målgang skulle foregå på 3-kilometersmerket.

Kontrabeskjed Men så fikk man likevel ryddet målområdet, og det kom kontrabeskjed. Samtidig oppsto en massevelt der spurtkanonene falt som fluer.

I det lille feltet som skulle spurte om triumf var kun Kittel og Kristoff for spurtkanoner å regne. Beskjedene som kom fra arrangøren via sportsdirektørene og ut til rytterne på en rekke språk, var mildest sagt villedende.

- Først hørte vi at det skulle spurtes på 3-kilometersmerket. Så kom en kontrabeskjed så å si da vi var der. Jeg har aldri opplevd noe slikt før, men det må bare tas som det kommer. Ingen andre visste mye mer heller. Man må bare gjøre som en får beskjed om og løse oppgavene som best en kan, sa Edvald Boasson Hagen etter 24.-plassen.

Påkjørt Han unngikk massevelt kort etterpå og var med i spurten, som ble vunnet av tyske Marcel Kittel foran Alexander Kristoff.

- Jeg lå bra an da bakhjulet mitt ble påkjørt av en annen rytter, og tre eiker røk. Da ville ikke hjulet gå rundt mer, og det var stopp. Jeg hadde bare å ta meg til mål. Det kommer ny sjanse søndag.

Annen etappe er kupert og går over 156 kilometer mellom Bastia og Ajaccio.

(NTB)