- Det kommer flere stjerneskudd

Hopp-Norge har fått sin ener med Sigurd Pettersen. Da er det en opptur for resten av gutta å havne på 15. plass.

NEUSTADT/OSLO (Dagbladet): - Det som er mest gledelig er at det kommer opp flere. Kim Roar Hansen og Henning Stensrud er på vei. Det at laget har en ener, tar trøkket bort fra de nest beste. De slipper ubehagelige spørsmål, og det er positivt å bli nummer 10, 12 eller 15. Sakte men sikkert kommer de andre etter. Uten Sigurd Pettersen hadde ikke norsk hoppsport vært fornøyd akkurat nå, mener tidligere sportssjef i hopp Hroar Stjernen.

Positiv bølge

Selv valgte trønderen å gi seg i januar, etter at familien fikk hatbrev hjem i postkassa. Nå opplever han at situasjonen er snudd på hodet - men denne gangen fra utsiden.

- Jeg skulle gjerne fortsatt en sesong til, men jeg var sentral når det gjaldt å få tak i treneren. Det jeg jobbet med har vist seg å gi resultater. Det er artig, men det er litt bittert å ikke være med på den siste biten. Men all ære til dem som holder på nå, sier han.

Da Sigurd Pettersen vant i Granåsen forrige helg, var det nesten fem år siden sist Norge sto øverst på seierspallen i et verdenscuprenn i hopp. 22-åringen leder nå verdenscupen, og er så ettertraktet at hoppledelsen har laget en plan for hvordan de best skal skjerme den nye hoppstjernen fra alt oppstyret rundt ham.

I går klemte han til med 133,5 meter i andre kvalifiseringsomgang i Neustadt i går, og hoppet dermed nok en gang lengst av alle.

- Hva betyr det å få til et så bra hopp i kvalifiseringen?

- Det gir så klart trygghet at det fungerer bra, sa Sigurd Pettersen til Dagbladet på hotellet.

- Føler du at du må være helt i toppen i morgen?

- Ja, det er litt trøkk. Men det er andre som hopper bra også, så vi er flere som deler trøkket.

Og ekspertene er ikke i tvil om at ungguttens suksess også vil fortsette.

- Sigurd Pettersen har gått skolen og vært med en del år. Det er veldig viktig. Han har en bevisst holdning til hvorfor han hopper bra, og da er sjansen større for at han beholder stabiliteten, mener Stjernen.

Pettersen viktig

Han får støtte fra hoppkomitéformannen i Det internasjonale skiforbundet (FIS).

- Etter at vi fikk nytt lederskap, blomstrer ikke bare Sigurd Pettersen, men hele rekrutteringen. Jeg tror vi har mange overraskelser framfor oss. Kim Roar Hansen er ett navn, sier Torbjørn Yggeseth til Dagbladet.

Espen Bredesen er ikke overrasket over resultatene nordmennene nå kan slå i bordet med.

- Av egenerfaring er jeg ikke overrasket i det hele tatt. De trengte de rette inputene hoppteknisk - da kan ting skje fort, sier Bredesen og fortsetter:

- Det er viktig at Sigurd Pettersen fortsetter å lykkes, men ikke avgjørende. Vi vil se at flere lykkes. De andre har fått en bekreftelse på at det de gjør er riktig. Etter hvert vil de slå til, uavhengig av ham, mener den tidligere storhopperen.

- NY STJERNE: Henning Stensrud (t.v.) og Kim Roar Hansen (t.h.) er to av hopperne tidligere sportssjef Hroar Stjernen, tidligere storhopper Espen Bredesen og hoppkomitéformann i FIS Torbjørn Yggeseth ser på som potensielle stjerner i hoppbakken i tillegg til Sigurd Pettersen (midten).