UTELUKKER IKKE FORTSETTELSE:
John Arne Riise utelukker ikke at han kan bli overtalt til å fortsette også etter VM.
Foto: Håkon Mosvold Larsen / NTB scanpix
UTELUKKER IKKE FORTSETTELSE: John Arne Riise utelukker ikke at han kan bli overtalt til å fortsette også etter VM. Foto: Håkon Mosvold Larsen / NTB scanpixVis mer

- Det kommer jo en ny landslagssjef, og kanskje kan han overtale meg til å fortsette

John Arne Riise utelukker ikke at han fortsetter etter VM.

John Arne Riise står ved at denne kvalifiseringen er hans siste for Norge, men han vil ikke utelukke at neste landslagssjef overtaler ham til å fortsette.

- Jeg har spilt på landslaget siden 2000, og Brasil-VM neste år ville være en fantastisk avslutning. Det er den største grunnen. Så er det også noen ting bak som har gjort valget litt lettere. Det er noe som har irritert og plaget meg over tid, men hva det er holder jeg for meg selv, og det vil jeg alltid gjøre, sier Riise til NTB.

- Per dato er det mitt valg å slutte på landslaget når VM er over for Norge, men det kommer jo en ny landslagssjef, og kanskje kan han overtale meg til noe annet.

Riise har ingen planer om å slutte som fotballspiller med det første, så det er bare landslagskarrieren han har bestemt seg for å runde av. Onsdag tar han fatt på sitt 14. år som landslagsspiller, og han er klar over at det kan bli hans siste.

- Ja, det kan være slutt i høst. Men jeg håper veldig at vi greier å kvalifisere oss til VM. Mesterskapet i Brasil ville være en sykt fin avslutning.

Sluttspilltørke Riise har satt norsk rekord med 108 landskamper, men EM i 2000 er det eneste sluttspillet han har fått være med i. Da var han fersk på landslaget og kom ikke på banen i noen av de tre kampene. Siden har Norge mislykkes i seks kvalifiseringer på rad, alle med sunnmøringen som en viktig brikke i laget. Riise håper at det skal bli suksess i den sjuende.

Tidspunkt for utspillet om hans farvel til landslaget ble valgt for ikke å skape problemer for den ambisjonen.

- Jeg valgte å si det foran en treningskamp så det ikke skulle bli ekstra oppstyr foran en VM-kvalifiseringskamp, sier han.

Så spørs det om han ikke får lyst til å være med videre dersom Brasil-VM går uten Norge, og EM-sluttspillet i Frankrike med 24 lag og betydelig videre nåløye vinker et par år unna.

Tilbake Riise er tilbake i Fulham-laget etter å ha vært utenfor i noen kamper. Det gjør Egil «Drillo» Olsen glad.

- John Arne ble tatt ut i perioden da han var ute, så han ville vært i troppen uansett, men han styrker sjansen sin kraftig når han spiller i klubblaget, sier han.

Riise mener vrakingen i Fulham ble overdrevet.

- Det ble veldig mye styr ut av ingenting. Det var to kamper hvor jeg var skadet, og det er ikke bare å gå rett inn etter en skade. Det ble mye skriverier og kritikk, men jeg visste at jeg ville komme tilbake, sier han.

Han er heller ikke enig i at Fulham har hentet en konkurrent i nederlenderen Urby Emanuelson.

- Han er venstreving eller nummer ti (playmaker), ikke en konkurrent til meg på venstreback. Det har klubben vært helt klar på. Jeg har halvannet år igjen av kontrakten og trives godt. Jeg tenker ikke på andre klubber enn Fulham, sier Riise, som gleder seg til onsdagens landskamp mot Ukraina.

- Vi har ikke tapt på en del kamper, og vi vil fortsette den flyten.

(NTB)