- Det kommer kanskje som et sjokk på mange

Svensk skistjerne om medisinbruk og Kowalczyk-anklagene.

BRUKER ASTMAMEDISIN: Anna Haag (til høyre) forteller at hun bruker astmamedisin, og at hun ikke kan forstå kritikken. Til venstre hennes lagvenninne fra OL-sølvet i Vancouver, Charlotte Kalla. Foto: Nisse Schmidt / SCANPIX
BRUKER ASTMAMEDISIN: Anna Haag (til høyre) forteller at hun bruker astmamedisin, og at hun ikke kan forstå kritikken. Til venstre hennes lagvenninne fra OL-sølvet i Vancouver, Charlotte Kalla. Foto: Nisse Schmidt / SCANPIX Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

|||(Dagbladet): Polske Justyna Kowalczyk har gjentatte ganger gått i strupen på Marit Bjørgen, og angrepet den norske langrennsløperen for hennes bruk av astmamedisin.

Seinest for noen uker siden forsøkte Kowalczyk å blåse nytt liv i debatten - og krangelen.

Nå får Bjørgen støtte fra Sverige, hvor Anna Haag forteller om sin bruk av medisiner mot astmaplagene, skriver Expressen.

- Et handikap - De fleste skiløpere har en eller annen form for astma. Noen har fått det i løpet av årene i skisporet andre er født med det, som meg. Det kommer kanskje som et sjokk på dem som ikke følger med fra innsiden, men det er utrolig vanlig med astma, sier hun til SVT.

Haag, som tok sølv på OL-jaktstarten, liker ikke debatten som spesielt Kowalczyk liker å fyre i gang. Og hun skjønner ikke at astmamedisinen står på dopinglista.

- Astma er et handikap og har du astma tar du medisin. Det er som å bruke briller hvis du har dårlig syn. Doping er ikke noe du har lyst til å bli koblet med, men dette er ikke noe dopingpreparat som høyner prestasjonsevnen min. Har du astma blir du mer normal, men hvis du ikke har astma hjelper den deg ikke noe, sier Haag.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer