Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

- Det kommer noen tullemål

Håndballjentene slet lenge mot miniputtene fra Argentina.

IKKE PÅ TOPP:
Norges trener Thorir Hergeirsson måtte se laget sitt slite mot Argentina i 1. omgang.
Foto: Erlend Aas / NTB scanpix
IKKE PÅ TOPP: Norges trener Thorir Hergeirsson måtte se laget sitt slite mot Argentina i 1. omgang. Foto: Erlend Aas / NTB scanpix Vis mer

• Argentina - Norge 18-37

(Dagbladet): Det endte med nittenmålsseier i Norges andre kamp i VM. Men først etter en tordentale fra Thorir Hergeirsson under en timeout i andre omgang.

Og etter at Argentina ledet kampen i store deler av første omgang.

Men til slutt tok de argentinske kreftene helt slutt, og Norge scoret omtrent som de ville i sluttminuttene.

- Jeg er kjempefornøyd. Det er litt ujevnt, men store deler av 2. omgang er bra. Det er en tålmodighetsprøve å spille mot dem. Jeg er fornøyd med drivet på slutten, sier Thorir Hergeirsson til TV 2.

På spørsmål fra TV 2 om han var frustrert i løpet av 1. omgangen, svarte islendingen kontant:

SEIRET TIL SLUTT;: Camilla Herrem og Norge kunne juble for seier mot Argentina, men slet i starten av kampen. Foto: Erlend Aas / NTB scanpix
SEIRET TIL SLUTT;: Camilla Herrem og Norge kunne juble for seier mot Argentina, men slet i starten av kampen. Foto: Erlend Aas / NTB scanpix Vis mer

- Nei. Det er dine ord. Det er mye skuespill i bransjen.

Ida Alstad sto fram med flere flotte scoringer i 2. omgang.

- Det er litt sperre framover, jeg har ikke meldt meg helt på. Vi hever oss kollektivt, og girer opp et hakk. Vi får kjørt ankomst og kontra, sier Alstad til TV 2.

- Vi får et bra tempo i 2. omgang. Vi sliter litt i forsvar, men slik er det i disse kampene. Det er litt frustrasjon. Det kommer noen tullemål og vi må bare tenke på hva som kan bli bedre til neste kamp, sier Camilla Herrem til TV 2.

Elendig start Norge skulle etter alle forhåndstips kjøre over Argentina. Og selv om det tok nesten tre minutter, var det også Norge ved Camilla Herrem som kontret inn det første målet.

Men seks minutter seinere var Argentina i ledelsen 4-2. En kombinasjon av heltente argentinere og treige og slurvete nordmenn gjorde at Argentina fikk beholde styringen til langt ut i omgangen.

Først etter 20 spilte minutter var Norge tilbake i ledelsen 7-6 rett etter at Thorir Hergeirsson tok timeout.

De siste ti minuttene var imidlertid klasseforskjellen så stor som forventet. Norge scoret åtte mot Argentinas tre mål, og de norske jentene gikk til pause med 15-9-ledelse.

Tordentale Ledelsen økte raskt  til ti mål i andre omgang, men så slurvet de norske spillerne det til igjen, og Argentina kortet inn til seksmålsledelse på 22-16. Da tok Hergeirsson en ny timeout, og var strengere enn han pleier å være i sirkelen inne på banen.

- Dere gjør ikke det vi ble enige om. Dere må gå i dere sjøl og være langt mer disiplinerte. Jeg vil ikke ha de derre bortkastede ballene, sa islendingen til spillerne sine.

Om tordentalen eller slitne argentinere var den viktigste grunnen er ikke godt å si. Det var nok forresten mest det siste. Resten av omgangen økte i alle fall den norske ledelsen jevnt og trutt.

Ida Alstad og Isabel Blanco kom begge inn i en god scoringsstim, og på slutten slapp Camilla Herrem, som hadde hvilt siden pause til og vartet opp med trickskudd og lobb fra kanten sin.

Ida Alstad ble toppscorer med seks mål, mens hele seks norske spillere endte på fire scoringer hver: Blanco, Sulland, Riegelhuth-Koren, Mørk, Herrem og Sanna Solberg.