Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

- Det kommer nok en tåre når dette synker inn

Tom Henning Hovi (34) spilte sin siste Tippeligakamp for Vålerenga i går. Det feiret han med å vise rumpa til Klanen.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

ULLEVAAL (Dagbladet.no): Vålerenga - Tromsø 3-1.

VIF-kapteinen spilte sin 178. Tippeligakamp for Vålerenga. For den rekorden ble han hyllet av 14 000 VIF-supportere før, under og etter kampen.

Hyllesten startet da spillerne løp ut på banen. Hovi ble mødt av en gigantisk VIF-drakt som strakk seg fra topp til bunn på den nedre delen av den ene langsida. Drakta hadde et hjerte påsydd på utsiden, og påskriften «Kong Hovi» tvers over brystet.

- Jeg så den allerede da jeg sto i spillertunnelen. Det var veldig moro, og man blir rørt når man ser sånt, sier Hovi til Dagbladet.no.

Medaljehøst

Fansen sang gjentatte ganger om «Kong Henning Hovi» under kampen. Etter 90 spilte minutter fortsatte hyllesten.

Alene ble han sendt fram til Klanen, og møtt av en flere tusen armer bred bølge. Bak ham sto lagkameratene og klappet ham inn i pensjonistenes rekker.

Hovi svarte med å feire på sedvanlig Klanen-vis. Ved å dra ned shortsen - ikke helt slik man vanligvis ser den sindige midtstopperen.

image: - Det kommer nok en tåre når dette synker inn

- Nei, det skjer ikke etter hver kamp. Men på en dag som denne må man jo by på såpass, sier han.

Hovi har dermed sølv, gull og bronse fra de siste tre sesongene. I tillegg til cuptriumfen i 2002.

- Hvordan rangerer du bronsen?

- Bronse er bronse. Det betyr at du har to lag foran deg, men det at vi rappa bronsen fra Lillestrøm gjorde dagen ekstra spesiell.

Solgt leiligheten

- Det kommer nok en tåre når dette synker inn, sier Hovi.

- Jeg har vokst opp med dette siden jeg var liten guttunge på Gjøvik, og har holdt på med toppfotball i 15 år. Jeg skal ikke legge skjul på at jeg er spent på framtida, men i dag var det mest av alt veldig gøy.

- Hva skal du gjøre nå?

image: - Det kommer nok en tåre når dette synker inn

- Ingenting er konkret, men jeg har hatt enkelte samtaler. Det er vanskelig å se for seg en tilværelse uten fotball, sier han.

Men et comeback utelukker han helt.

- Jeg har solgt leiligheten, og flytter hjem til Gjøvik. Men jeg har kontrakt ut året, så Petter (Myhre) avgjør om jeg spiller Royal League.

PS! Tromsø-veteran Roar Christensen takket også for seg i går, og ble hyllet med banneret «General Christensen» av TIL-fansen.

Hele Norges coronakart