FØLTE SEG SNYTT:  Ole Gunnar Solskjær takker Stoke-manager Mark Huges for kampen. Foto: NTB Scanpix
FØLTE SEG SNYTT: Ole Gunnar Solskjær takker Stoke-manager Mark Huges for kampen. Foto: NTB ScanpixVis mer

- Det kommer til å bli en av de gangene et lag har stått opp fra de døde

Solskjær drømmer om forsinket påskemirakel.

• Cardiff - Stoke 1-1

CARDIFF (Dagbladet): Ole Gunnar Solskjær var ikke fornøyd med Howard Webb etter uavgjortresultatet mot Stoke.

Men nordmøringen har fortsatt troen på det han beskriver som et påskemirakel i høytidens anledning.

- Vi har fortsatt tro på et påskemirakel. Det kommer til å bli en av de gangene et lag har stått opp fra de døde. Vi trenger ikke et mirakel, men vi trenger to veldig gode prestasjoner i de to neste kampene for å gi oss en sjanse i siste kamp mot Chelsea.

Fantastiske Dæhli Mats Møller Dæhli leverte nok en solid kamp for rødtrøyene. Unggutten var den klart mest bevegelige Cardiff-spilleren i førsteomgang og publikum reiste seg ved flere anledninger når 19-åringen fikk ballen. 

- Jeg syns Mats har vært fantastisk siden han kom til Cardiff. Han viser gang på gang at han har fortjent en plass i startoppstillingen. Jeg sa i går vi hentet Mats for å fylle rommet etter Odemwingie og han får publikum på tå hev, skaper sjanser og er ekstremt god i det enkle spillet, sa Solskjær på spørsmål fra Dagbladet. 

Mange stilte spørsmålstegn da Solskjær byttet av Dæhli etter 81 minutter, men den norske treneren uttalte at Dæhli merket kjøret mot slutten av kampen. 

- Jeg tok han av i andreomgang fordi han begynte å få kramper. Gutten var helt «knackered».

- Han er helt klart den beste nordmannen som Solskjær har tatt med seg hit. Jeg syns han var Cardiffs beste spiller og jeg trodde at han kom til å gjøre noe spektakulært for å avgjøre kampen i førsteomgang, sier Joe Lovejoy som følger waliserne for den britiske avisa The Guardian. 

Unggutten som spiller sin første sesong i den engelske toppdivisjonen er født i 1995. Den britiske presse sparer ikke på superlativene når de skal beskrive 19-åringen som har tatt Cardiff med storm. 

- Han har ferdigheter som ingen av de andre har når det gjelder å utfordre spillere og skape sjanser. Jeg syns han var ekstremt god i dag. 

- Av alle de spillerne som Solskjær har henter, jeg tror det er syv i tallet, et Dæhli et hestehode foran resten. Jeg håper bare at Cardiff kan beholde han, for om han spiller som han gjør nå kommer større lag til å melde sin interesse, avsluttet Lovejoy. 

- Ikke straffespark Kampleder Webb delte ut to straffespark til hvert av lagene, uten at Solskjær var spesielt enig i avgjørelsene.

- Jeg føler det samme som da dommeren blåste, at det ikke var et straffespark. Men jeg aksepterer at Howard [Webb red.amn.] må ta en avgjørelse der og da og at han ikke har alle reprisene som vi har, sa Solskjær etter kampen. 

- Kim-Bo er i ryggen på ham ( Odemwingie red.anm.) og det er en av de som er vanskelig å si om det er straffe eller ikke. 

Webb fikk et par velvalgte ord fra Solskjær på vei inn i spillertunellen, uten av det ble møtt av annet enn hoderisting fra den eneste engelske VM-dommeren som reiser til Rio i sommer. Til tross for straffesparket i mot sa Solskjær at baklengsmålet samlet laget i pausen. 

- Det samlet laget i pausen. Spillerne følte seg snytt og jeg trengte ikke si mye i garderoben bortsett fra at spillerne ikke måtte la følelsene ta overhånd, sa Solskjær. 

Må prestere i de neste to kampene Uavgjortresultatet gjør at Cardiff fremdeles befinner seg under streken, men er har nå bare to poeng opp til Norwich som har et så godt som umulig kampoppsett de siste fire kampene. 

- To seire skal være nok, men man vet aldri i denne ligaen hvor mange poeng som er nok. Vi er to poeng bak Norwich og på samme poengsum som Fulham.

- Vi trenger to veldig gode prestasjoner i de to neste kampene for å gi oss en sjanse i siste kamp mot Chelsea, avsluttet Solskjær.