- Det kommer til å bli ganske spektakulært i dag

Kristoff blant favorittene på dagens brutale etappe.

BROSTEINSSPESIALIST:  Kristoff er blant feltets beste ryttere på brosteinen. Foto: Daniel Sannum Lauten / NTB scanpix
BROSTEINSSPESIALIST: Kristoff er blant feltets beste ryttere på brosteinen. Foto: Daniel Sannum Lauten / NTB scanpix Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

LILLE (procycling.no): På dagens etappe av Tour de France skal rytterne forsere flere tøffe partier med brostein, og for å gjøre vondt verre så regner det også.

Dermed vil etappen nærmest bli et gjørmebad for syklistene.

- En får håpe det ikke blir altfor ille, men jeg tror nok det kommer til å bli ganske spektakulært i dag, sier Alexander Kristoff til pressekorpset før start.

Kristoff har tradisjonelt sett gode resultater på brostein, med blant annet en fjerdeplass i Flandern rundt og en niendeplass i Paris-Roubaix. Dermed er han blant favorittene på dagens etappe.

- Jeg håper jeg skal takle det greit, men vi får se. Man må nok ha litt flaks og i dag, det kommer sikkert til å bli veldig glatt på brosteinspartiene så det gjelder å unnga velt, men det vet alle. Det gjelder å være foran veltene, og da må man sitte blant de ti første, sier han.

Les også: - Det kommer til å bli et helvete. 

Langt bak i bilkøen
En faktor som kan by på problemer for Kristoff, er at Katjusja ligger som nummer 19 av 22 i bilkøen. Dette innebærer lang ventetid på assistanse fra bilen dersom han eksempelvis skulle punktere. 

27-åringen tror ikke dette kommer til å ha så stor betydning, og mener at et uhell vil være en katastrofe uavhengig av bilens plassering.

- Da tror jeg uansett at man er ferdig. Da er det ikke muligheter for etappeseier, med mindre uhellet skjer helt i starten på første brosteinsparti. Da kan man kanskje komme tilbake, men er det innenfor siste 25 kilometer så er det kjørt uansett, sier Kristoff til procycling.no. 

- Jeg skal gi alt
Nordmannen nevner Fabian Cancellara (Trek Factory Racing), John Degenkolb (Giant-Shimano), Greg Van Avarmaet (BMC) og Peter Sagan (Cannondale) som de største favorittene på dagens etappe.

I tillegg tror han at spurtkongen Marcel Kittel (Giant-Shimano) kan ha muligheter til å henge med, spesielt ettersom to brosteinspartier har blitt fjernet fra løypen. 

- Jeg tror Kittel kan gjøre det bra. Jeg vet ikke hvorfor han ikke skulle kjørt bra på brostein, han virker jo utrolig sterk. Vi får se hvordan han gjør det. Jeg vet ikke hvor bra han er på brostein, men utifra kroppsbygningen bør det jo gå ganske greit, sier han.

Kristoff har også selv gode muligheter til å kopiere Thor Hushovds bragd fra 2010. Da vant nemlig nordmannen brosteinsetappen i Tour de France, og i år returnerer endelig brosteinen til Tour de France-sirkuset.

- Det hadde vært utrolig kult å ta en seier her i dag. Jeg skal gi alt, lover Kristoff.  

Denne artikkelen er levert av sykkelnettstedet www.procycling.no.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer