- Det kommer til å bli hektisk som bare fy!

Johan Kaggestad vurderer den 19. etappen.

TOUR DE FRANCE-STUDIO: Følg den 19. etappen fra Modane til Alpe-D'Huez direkte i livestudio.

(Dagbladet): Bare 246,5 kilometer gjenstår til Paris, og etter gårsdagens monsteretappe skulle en tro at det verste var over.

Men i dag venter en nesten like tøff etappe.

TAR HAN DEN GULE I DAG?: Andy Schleck tok en imponerende seier i går, og kan ta flere viktige sekunder i dag før lørdagens tempoetappe. Foto: Thomas Rasmus Skaug, Dagbladet.
TAR HAN DEN GULE I DAG?: Andy Schleck tok en imponerende seier i går, og kan ta flere viktige sekunder i dag før lørdagens tempoetappe. Foto: Thomas Rasmus Skaug, Dagbladet. Vis mer

Rytterne skal tråkke fra Modane til legendariske Alpe-D'Huez som er målsted for 27. gang i Tour de France-historien.

Dagens løype går i motsatt retning av dagen før, og rytterne må over Col du Télégraphe og Galibier like etter hverandre. Når det er gjort venter målgang i Alpe-D'Huez.

- Det er en kort, uvanlig kort, etappe og det kommer til å bli hektisk som fy, sier Johan Kaggestad i sin daglige vurdering av etappene for Dagbladet.

KNALLTØFT: Avslutningen på den 19. etappen er knallhard. Illustrasjon: ASO / NTB
KNALLTØFT: Avslutningen på den 19. etappen er knallhard. Illustrasjon: ASO / NTB Vis mer

- Det kommer til å bli kjørt intenst i tre timer, og Leopard-Trek kommer til å kjøre som bare det til Le Bourg-D'Oisans og derifra og ut blir det brødrene Schleck mot røkla, sier han.

Alpe-D'Huez er kjent for singe vinglete veier, men først og fremst er det 1850 meter høye fjellet kjent for de enorme folkemengdene som møter opp.

- Opp mot en halv million mennesker er ventet i fjellene. Jeg kaller det syklingens Woodstock-festival. Folk har møtt opp 48 timer i forveien, og sitter der og koser seg med mat og drikke. Det er diskoteker og sosialt samvær hele dagen, sier Kaggestad.

TRE TOPPER: Rytterne skal over tre knallharde fjell. - Det kommer til å bli hektisk som fy, sier Johan Kaggestad.
TRE TOPPER: Rytterne skal over tre knallharde fjell. - Det kommer til å bli hektisk som fy, sier Johan Kaggestad. Vis mer