Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

- Det kommer til å bli noen skikkelige knalloppgjør

Vidar Davidsen om åttendedelsfinalene i Champions League.

RETUROPPGJØR?: Arsenal ble slått ut av Bayern München i fjor. Nå kan de to møtes igjen. Foto: Glyn Kirk / AFP Photo / NTB scanpix
RETUROPPGJØR?: Arsenal ble slått ut av Bayern München i fjor. Nå kan de to møtes igjen. Foto: Glyn Kirk / AFP Photo / NTB scanpix Vis mer

(Dagbladet): Gruppespillet i Champions League er nå ferdigspilt, og feltet har blitt halvert ned til 16 lag.

Den siste runden foregikk ikke uten dramatikk. Wesley Sneijder sendte Galatasaray videre i sluttminuttene mot Juventus. Nerven i den kampen ble ytterligere forsterket av at snøværet i Istanbul førte til at kampen ble utsatt en dag.

Napoli var så nær, så nær avansement, men Kevin Grosskreutz sendte Borussia Dortmund videre tre minutter før slutt. Napoli ble dermned slått ut med 12 poeng etter seier mot Arsenal i siste kamp. Aldri før har et lag røket ut med så mange poeng i Champions League.

- Ingen vil møte Bayern Viasat-kommentator Vidar Davidsen sier årets åttendelsfinaler kommer til å bli en svært severdig affære.

- Det kommer til å bli noen skikkelige knalloppgjør uansett, selv om jeg gjerne vil at de største kanonene ikke møter hverandre før helt mot slutten, sier Davidsen til Dagbladet.

Dessverre for Davidsen er det nærmest gitt at noen av favorittene kommer til å møte hverandre.

Manchester City kom på andre i sin gruppe, og må dermed møte en gruppevinner. Citys mulige motstandere er Real Madrid, Barcelona, Paris Saint-Germain, Atlético Madrid og Borussia Dortmund.

Arsenal er i samme båt som City etter å ha tapt gruppeseieren i siste runde, men de kan i motsetning til City møte regjerende mester Bayern München, som ble Arsenal overmenn i fjorårets Champions League.

- Ingen vil møte Bayern, det er helt klart. De ser utrolig sterke ut, sier Davidsen.

- Real og Barcelona er selvfølgelig ikke noen du har lyst til å møte heller. Noen vil kanskje undervurdere Atlético, men de er skikkelig vriene de også. PSG er kanskje de svakeste av gruppevinnerne, men Zlatan er jo i kjempeform. De som møter PSG må ta ut han for kunne gå videre.

Nasjonskampen Davidsen trekker fram styrkeforholdet mellom nasjonene som et interessant element. Der har Tyskland og England gjort det best så langt, med fire lag videre. Spania har tre, mens fotballnasjonen Italia kun har ett.

- Det er en bekreftelse fra tysk fotball på den enorme utviklingen de har hatt de siste årene. De har festet seg i toppen, sier Davidsen.

- Det blir spennende å se styrkeforholdet mellom de engelske og tyske klubbene når de eventuelt møtes. Mange har jo for eksempel lurt på hvor gode Manchester United egentlig er, så da kan vi få en test på det.

Engelske og tyske klubber har møtt hverandre i fire grupper i år. Manchester United og Chelsea kom foran sine tyske motstandere, Bayer Leverkusen og Schalke, mens Manchester City og Arsenal ble slått av henholdsvis Bayern München og Borussia Dortmund.

Formsvingninger Davidsen holder Bayern München som favoritt, men synes det er vanskelig å spå avslutningen av årets Champions League.

- Mye kan endre seg formmessig og skademessig til februar. Dortmund har for eksempel sett mye svakere ut i år enn i fjor, men det er jo mye på grunn av skader. Hvis det bedrer seg til da, tror jeg de kommer sterkere tilbake.

Han sier også at små marginer kommer til å bli avgjørende i et slikt sluttspill.

- Du vinner ikke Champions League uten å ha noen av de aller beste spillerne, men samtidig må du ha litt tur i de avgjørende øyeblikkene.

HEVNMULIGHETER: Borussia Dortmund vant gruppa da Manchester City overraskende røk ut i gruppespillet i fjorårets Champions League. City kan få muliheten til å hevne seg denne sesongen. Foto: Ina Fassbender / Reuters / NTB Scanpix
HEVNMULIGHETER: Borussia Dortmund vant gruppa da Manchester City overraskende røk ut i gruppespillet i fjorårets Champions League. City kan få muliheten til å hevne seg denne sesongen. Foto: Ina Fassbender / Reuters / NTB Scanpix Vis mer