- Det kommer til å ende med søksmål

Ferguson til kamp mot tofotstaklingene.

• Følg Premier League direkte fra 13.00!

(Dagbladet.no): Det har nærmest vært en epidemi i Premier League denne sesongen: hårreisende tofotstaklinger, og velfortjente røde kort.


Denne uka fikk Peter Crouch, Didier Zokora og DeNilson marsjordre alle sammen i løpet av 24 ligacuptimer, og tidligere i år har vi sett Robbie Keane og Stephen Ireland bli straffet for det samme.

Ferguson vil ikke se det mer

Samtidig har andre sluppet billig unna.

Steed Malbranques takling i kampen mot City var nok flere hakk styggere enn den Zokora ble utvist for, men han fikk bare det gule.

Foran dagens kamp mot Everton ber Manchester United-manager Alex Ferguson dommerne ta affære.

- Vi har støtt på et problem denne sesongen med disse taklingene. Vi vil ikke se det mer, sier Ferguson ifølge Manchester Evening News.

FULLT FORTJENT: Stephen Irelands overfall på Lee Young-Pyo er kanskje den klareste utvisningen denne sesongen. Foto: AFP/SCANPIX
FULLT FORTJENT: Stephen Irelands overfall på Lee Young-Pyo er kanskje den klareste utvisningen denne sesongen. Foto: AFP/SCANPIX Vis mer

- Ender med søksmål

Han ble selv sendt på tribunen i kampen mot Bolton i november, etter å ha kjeftet opp dommeren etter to tøffe Kevin Davies-taklinger på Patrice Evra.

- Det kommer til å ende med at noen får karrieren ødelagt. Så vil det komme søksmål, og det gjør ingen noe godt. Dommerne har et større ansvar enn noensinne, sier Ferguson.

Han vil at dommerne heller skal gi rødt først, og spørre senere.

- Problemet er at det gule kortet fungerer som et sikkerhetsnett. Det er bedre at dommeren gir det røde for å beskytte spillerne, og heller ser på saken på nytt dagen etter, sier Ferguson, og henviser til da dommer Steve Bennett ble slaktet dagen derpå for å ha skånet Malbranque.

Dommerne i Premier League har instruksjoner om å slå hardt ned på tofotstaklinger denne sesongen, men stadig tøffere dueller har gjort at dømmingen ikke har vært så konsekvent som man kanskje skulle ønske.

Også her hjemme ble Tippeligaen preget av flere stygge episoder i år, og sene taklinger ble et stort diskusjonstema.

• Din Mening: Er direkte rødt for tofotstaklinger det eneste språket fotballspillere forstår?

- Det kommer til å ende med søksmål
TRE KAMPER UTE: Didier Zokora traff aldri ordentlig med taklingen, men dommer Steve Bennett syntes forsøket var verdt det røde.
TRE KAMPER UTE: Peter Crouch mente John Obi Mikel skapte seg etter taklingen han satte inn, men det var for så vidt bare flaks at han ikke traff bedre med angrepet sitt.
STRENG: Phil Dowd viser Robbie Keane det røde i kampen mot Birmingham.
REAGERER: Sir Alex Ferguson blir sendt på tribunen av Mark Clattenburg etter å ha klaget høylydt på to taklinger Patrice Evra ble utsatt for.