- Det kommer til å gjøre vondt å se dette på video

Norsk skuffelse i alpinåpningen.

FORBANNA: Leif Kristian Haugen dunket seg selv i hodet med stavene før han kastet dem inn i reklameskiltene litt senere. Han var skuffa og sur over egen prestasjon i åpningsrennet i verdenscupen i dag.Foto: Bjørn Langsem / DAGBLADET
FORBANNA: Leif Kristian Haugen dunket seg selv i hodet med stavene før han kastet dem inn i reklameskiltene litt senere. Han var skuffa og sur over egen prestasjon i åpningsrennet i verdenscupen i dag.Foto: Bjørn Langsem / DAGBLADETVis mer

SÖLDEN (Dagbladet): Før det vanskelige åpningsrennet i alpintverdenscupen var de norske gutta offensive med tanke på egne sjanser. Spesielt Henrik Kristoffersen og Leif Kristian Haugen var spådd en plass mot toppen av resultatlista i rennet bare Aksel Lund Svindal har lykkes i blant de norske gutta.

Men slik gikk det ikke i den østerrikske alpesola.

Fartskjører Kjetil Jansrud ble beste nordmann med 15. plass, mens Haugen endte på 17. etter en skuffende dag.

Kastet stavene
I målområdet bannet Haugen høyt før han kastet fra seg stavene. I flere minutter sto han bare og ristet på hodet.

- Ja, jeg blir forbanna over dette, sier han til Dagbladet.

- Men jeg har ikke noen god forklaring på dette annet enn at jeg ikke kjører godt nok på ski i dag. Men jeg får ta med meg at jeg ble nummer 17 på en dårlig dag, i fjor ble jeg nitten på en dårlig dag. Så får jeg håpe dette er det dårligste jeg gjør i år.

Dagens beste nordmann syns ikke den tittelen var noe særlig å ta med seg når han ble nummer femten. 

- Jeg hadde ikke håpet på å være det heller. Skulle jeg vært fornøyd med å være beste nordmann måtte jeg ha vært og lukta på en topp-fem-plassering. I dag er ikke det en tittel som brukes i positiv forstand når jeg blir nummer femten, det er ikke der vi håper å være, sier Jansrud til Dagbladet. 

Ser mot Finland
Også han syns det var en dag på det jevne, og da blir det også middels resultater. Selv mener han at han mangler mengdetrening i storslalåm, men ser også at han blir kledd av i det bratte henget der de beste plukker tidelene.

I ettermiddag skal de norske gutta gå gjennom løpene sine sammen med trenerne. Det er en seanse ingen av dem gleder seg til.

- Det blir vondt å se på video av dette senere i dag. For den som kan alpint blir det vondt for sjela å se det, sier Leif Kristian Haugen.

Om tre uker er det slalåm i finske Levi, og fram til da skal de bruke tida til å glemme Sölden-opplevelsen.

- Jeg føler vi har gode forutsetninger i Levi, så det er ikke noen panic button ennå. Noen dager blir det sånn, Kjetil gjør en brukbar jobb i dag, mens jeg og Henrik får det ikke helt til.

Les også: Henrik Kristoffersen falt fra drømmestart.