TAR INGEN SJANSER: Mona Løseth, her sammen med søsteren Nina før dagens treningsøkt i Sölden, reiser hjem før verdenscupåpningen i morgen tidlig. Foto: Bjørn Langsem / DAGBLADET
TAR INGEN SJANSER: Mona Løseth, her sammen med søsteren Nina før dagens treningsøkt i Sölden, reiser hjem før verdenscupåpningen i morgen tidlig. Foto: Bjørn Langsem / DAGBLADETVis mer

- Det kommer viktigere renn enn dette

Mona Løseth står over verdenscupåpningen.

SÖLDEN (Dagbladet): Klokka 09.30 i morgen tidlig står Lotte Smiseth Sejersted, Nina Løseth og Ragnhild Mowickel til start i sesongens første verdenscuprenn i alpint.

Mona Løseth måtte melde pass til morgendagens storslalåm etter dagens treningsøkt på breen over Sölden i Østerrike.

- Selvfølgelig er det litt tungt å stå over, jeg har jo lyst til å stille til start. Men jeg må tenke på hva som er best for meg i lengden. Det kommer viktigere renn enn dette, sier Mona til Dagbladet.

Venter til Levi
Verdenscuprennet i Sölden er sesongens aller første stevne for vinteridrettene, og kommer før de fleste av oss har tatt inn over oss at det er høst. Også for alpinistene kommer rennet brått på, men det er ikke derfor Mona står over.

- Sommertreninga har gått kjempebra, men de to siste ukene har vi hatt litt hardere forhold, så leggen min har reagert litt på det, for det har vært litt harde slag.

To brudd i leggen har gjort at hun ikke ønsker å ta noen som helst slags sjanser i OL-sesongen, og ved å stå over i morgen får hun tre uker å hente seg inn på før neste verdenscuprenn i finske Levi.

- Siden jeg ikke føler meg hundre prosent så stiller jeg ikke til start. Nå skal jeg hjem og hvile litt og få litt behandling, så er jeg klar til Levi, sier Mona.

Topp med 15
Den av de norske jentene som på papiret har best sjanser til å hevde seg i morgendagens storslalåm heter Lotte Smiseth Sejersted. De siste sesongene har hun fått flere plasseringer blant topp ti, men venter fortsatt på det store gjennombruddet etter VM-gullet for junior hun tok i 2011.

- Jeg tror jeg kommer til å ta et steg til i år. Jeg har lært meg å holde balansen bedre samtidig som jeg kjører på grensen. Det kan det bli pall av, forteller Lotte til Dagbladet.

I fjor ble hun nummer femten i åpningen i Sölden. Sesongens mål er å etablere seg blant de femten beste i fartsdisiplinene, men også å gjøre det bra i storslalåm.

I morgen tidlig får hun den første indikasjonen på hvordan hun ligger an.

- Jeg er veldig happy om jeg blir nummer femten i morgen, og topp tjue tror jeg jeg kan klare, sier Lotte entusiastisk.

Ser mot OL
Men som for alle norske vintersportsutøvere er det et OL i februar som også tar litt av oppmerksomheten før sesongstarten denne vinteren. Den som eventuelt lykkes der har nesten uansett gjort en bra sesong.

- Jeg sier at jeg ikke tenker mye på OL, men det hadde vært flott å time toppformen til februar, sier Nina Løseth til Dagbladet, men også hun er opptatt av å prestere i verdenscupen først.

- Det er en viktig sesong for oss, for jeg føler vi ligger og banker på toppen i flere disipliner.

Derfor er det også verdenscupen som først og fremst er målet for Lotte Smiseth Sejersted, selv om hun også tenker OL.

- OL handler jo egentlig bare om medaljene, og jeg har jo ikke noe utgangspunkt for å si at jeg skal ha medaljer der. Men man vet jo aldri.

KLAR: Lotte Smiseth Sejersted tror hun er bedre i år enn i fjor. I så fall er det ikke langt opp til toppen av resultatlistene. I morgen starter verdenscupen i alpint i Sölden.  Foto: Bjørn Langsem / DAGBLADET
KLAR: Lotte Smiseth Sejersted tror hun er bedre i år enn i fjor. I så fall er det ikke langt opp til toppen av resultatlistene. I morgen starter verdenscupen i alpint i Sölden. Foto: Bjørn Langsem / DAGBLADET Vis mer