UTFORDRER:  prins Ali bin al Hussein. Foto: NTB Scanpix
UTFORDRER: prins Ali bin al Hussein. Foto: NTB ScanpixVis mer

- Det kreves en sterk leder for å rydde opp i det rotet vi har havnet i

Ali Bin Al Husseins siste ord før FIFA-valget.

(Dagbladet): Valget som skal avgjøre hvem som blir den nye FIFA-presidenten er i gang - og rett før de 209 FIFA-delegatene gikk opp til stemmeurnene, holdt prins Ali Bin Al Hussein og Sepp Blatter en siste tale for forsamlingen i Zürich.

Hussein var opptatt av reform:

- Det kreves en sterk leder for å rydde opp i det rotet vi har havnet i. Jeg lover at jeg ikke skal gjemme meg når det går dårlig, men heller stå frem, være åpen og høre på kritikk, sier Ali Bin Al Hussein.

Han fortsetter:

-  Jeg skal bruke handlinger, ikke ord. Nå skal vi vise at vi er sulte på respekt. Hånd i hånd kan vi gi FIFA en ny start.  Jeg ber dere ydmykt om deres stemmer. Lytt til samvittigheten deres, og lytt til hjertet.

Hussein ble tidligere i dag beskrevet som en «ekte prins som vil frelse fotballen» av Per Ravn Omdal.

- Jeg er ansvarlig Sepp Blatter talet til slutt - han var opptatt av at alt fokuset ikke bare skulle være på de siste dagers korrupsjonsskandale.

- Jeg holdes ansvarlig for FIFAs nåværende situasjon. Ok, jeg kan ta det ansvaret. Jeg tar ansvar for å fikse FIFA sammen med dere. Jeg vil gjøre det i dag, i morgen, og i ukene og månedene som kommer.  Vi har flere oppgaver enn å bekjempe korrupsjon. Vi må også ta vare på fotball-VM, sa Blatter, før han avsluttet talen med å si:

- Dere kjenner meg. Dere vet hva dere får, og jeg vet at jeg kan regne med dere. Jeg har lyst til å fortsette.

Vinner Blatter valget blir det hans femte periode som FIFA-sjef. Her kan du lese om hans 17 år med skandaler og korrupsjon.

Ikke imponert UEFA-delegat Karen Espelund er på plass i Zürich og fulgte talene live. Til TV 2 forteller Espelund at hun ikke lot seg imponere av Blatters tale:

- Jeg har ikke tiltro til ham og forventer at flere stemmer blankt, sier Espelund til TV 2.