<strong>EN ANNERLEDES JAKTSTART:</strong> Johannes Høsflot Klæbo var mannen alle jaktet på i dag. Også bikkja som tok seg en liten luftetur da Klæbo var inne til runding på stadion. Foto: Jacques Boissinot/ The Canadian Press / NTB Scanpix
EN ANNERLEDES JAKTSTART: Johannes Høsflot Klæbo var mannen alle jaktet på i dag. Også bikkja som tok seg en liten luftetur da Klæbo var inne til runding på stadion. Foto: Jacques Boissinot/ The Canadian Press / NTB Scanpix Vis mer

Verdenscupavslutning langrenn Quebec

- Det kunne blitt en skandale

Løpsk hund forstyrret Klæbo og Dyrhaug i verdenscupfinalen. 

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

QUEBEC (Dagbladet): Det var reneste Kollen-stemninga på Abrahams sletter i Quebec i dag.

Tusenvis av høylytte tilskuere omkranset skiløypa i byparken, og helt i front gikk Johannes Høsflot Klæbo og Niklas Dyrhaug mot hjemmefavoritten Alex Harvey.

Men da trioen kom inn til runding på stadion var det noen som ville være med på leken. I rasende fart kom en hund løpende bakfra, og hoppet rundt de tre som gikk det de maktet for å kjempe om seieren i minitouren i Canada.

- Det kunne skapt trøbbel også, det, sier Dyrhaug til Dagbladet om situasjonen.

- Plutselig kom det en bikkje! Jeg kjørte på den også, fortsetter han.

- Hva tenkte du da?

- Jeg tenkte at jeg håper ikke denne skal følge etter oss bortover her, da blir det skandale. Men han fulgte etter oss i hundre meter, så fant han vel noen nye kompiser.

Hunden snudde og løp tilbake den veien den kom fra, og ble borte blant de mange publikummerne. Arrangøren slapp unna skandalen.

For folkefesten de klarte å skape i Quebec gjorde vel så stort inntrykk på løperne.

- Det var utrolig steming. De snakker om at det var 40 000 her, men jeg vet ikke. Det var artige løp, og det er artig å gå sammen med Alex. Du blir jo hoia fram, sier Dyrhaug.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer