<strong>- HAR VUNNET NOK:</strong> Nils Arne Eggen er opptatt av å bygge opp et lag med lokale spillere, selv om det er mange som gjerne vil være med på Orkla-treninger om dagen. - Det har nok litt å gjøre med at jeg er trener her, sier trenerprofilen. Foto: Bjørg Schei
- HAR VUNNET NOK: Nils Arne Eggen er opptatt av å bygge opp et lag med lokale spillere, selv om det er mange som gjerne vil være med på Orkla-treninger om dagen. - Det har nok litt å gjøre med at jeg er trener her, sier trenerprofilen. Foto: Bjørg Schei Vis mer

- Det kunne blitt enda mer, men ti mål får være bra

Storseier for Nils Arne Eggens Orkla.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

(Dagbladet): Nils Arne Eggens tredjedivisjonslag Orkla tok sesongens andre strake seier i går. Og det med meget overbevisende sifre.

Borte mot Charlottenlund scoret laget hans ti ganger - og det uten å slippe inn ett eneste mål.

- De begynner å bli gode, skjønner du. De er jo veldig ferske ennå, men de er raske, sier Eggen (71) til Dagbladet.

Trondheimslaget Charlottenlund spilte uavgjort mot Verdal, som ble nummer tre i avdelingen i fjor, i første serierunde i 3. divisjon avdeling 10.

- Gode bevegelser Eggen vil ikke gi seg inn på en vurdering av motstanderen, men roser i stedet prestasjonen til sine egne spillere.

- I går var vi virkelig gode, det tør jeg å si. Ellers liker jeg jo ikke å skryte, det får andre gjøre. Men det var veldig gode bevegelser i går.

Og han mener de hadde sjanser nok til å score enda flere.

- Det kunne blitt enda mer, men ti mål får være bra. Jeg sier til dem at de må holde begge føttene på bakken og se videre.

- Har vunnet nok Eggen er opptatt av å bygge opp et lag av spillere med lokal tilknytning.

Resultatene kommer nå i andre rekke for treneren som dominerte norsk klubbfotball i en årrekke, og gjorde Rosenborg til et lag å regne med i Champions League.

- Det er mange som kommer og vil være med her, det har sikkert litt med at jeg er trener å gjøre, men vi vil ta være på interessen lokalt. Jeg har i grunnen vunnet nok. Drivkraften min her er at jeg liker å holde på med fotball og ungdom, sier Eggen.

Tror ikke på opprykk Før seriestarten sist helg sa Eggen til Dagbladet at han ikke tror laget hans er godt nok til å rykke opp i år. Seieren i åpningskampen mot Tynset og gårsdagens storseier endrer ikke på det.

- Nei, det mener jeg fortsatt. Og skal vi opp en divisjon, må vi være forberedt på det. Andredivisjon er jo like kostbart som Tippeligaen når det gjelder reiseutgifter. Men det kan jo bli sånn i løpet av denne sesongen at det kan skje, medgir han.

Til slutt kommer han med en liten bønn om ikke å skryte opp resultatet mer enn nødvendig:

- Nå må du ikke hausse dem opp for mye. Du kan bare skrive at fotballhjertet til gamle Eggen var varmt og godt i går.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer