TYDELIGE PROBLEMER:  Slik så banen ut rett før kamp i går. Kanskje like rart at den ble avlyst som det er at den ikke ble avlyst lenge før kamp? Foto:Jan Peter Andersson
TYDELIGE PROBLEMER: Slik så banen ut rett før kamp i går. Kanskje like rart at den ble avlyst som det er at den ikke ble avlyst lenge før kamp? Foto:Jan Peter AnderssonVis mer

- Det kunne endt med en katastrofe

Drama i damallsvenskan.

(Dagbladet): Expressen skriver i dag at svensk fotball ble «rystet av en kjempeskandale» i går.

En skandale som kan gi damallsvenskan-laget Kristianstad en saftig smell.

Dreningsproblemer Det er blitt jobb dreneringsarbeid på gressmatta på station Vilans IP i sommer for å gjøre den mindre våt på regntunge dager.

Problemet er bare (som bildet viser) at arbeidet har satt så dype spor i banen at det ikke er mulig å spille fotball der.

Arbeidet startet i forbinde med VM-pausen i slutten av mai, men det er fortsatt tydelig merker etter arbeidet. Det er sju strekker uten gress på matta - på de stedene hvor det er gravd ned rør.

-  Det er dype spor i matta. Det kunne endt med en katastrofe om noen satt fast skoene. Det er en skandale, og jeg har aldri vært med på noe liknende. Det hadde aldri hendt på herresiden, sier Jan Lundgren, som jobber for det svenske fotballforbundet.

Han er nådeløs mot arbeidet klubben har lagt ned, og varsler nå at han vil rapportere.

Avlyst Laget skulle ha sin første kamp etter ferien mot KIF Örebro i går, men dommer Annika Andric bestemte seg raskt for å aldri starte kampen.

- Banen er ikke godkjent for spill. Det hadde vært for høy risiko for spillerne, sier dommeren til Expressen.

Det var heftig møtevirksomhet etter at kampen ble avlyst og det er nå klart at det enten blir omkamp eller borteseier.

 JOBBET PÅ SPRENG:   Men banen ble aldri godkjent for spill i går. Skjermdump: C More
JOBBET PÅ SPRENG: Men banen ble aldri godkjent for spill i går. Skjermdump: C More Vis mer