TRANGT: Sveitseren Sandro Viletta så plutselig en funksjonær i utforløypa. - Det ble trangt, sier han. Skjermdump fra NRK.
TRANGT: Sveitseren Sandro Viletta så plutselig en funksjonær i utforløypa. - Det ble trangt, sier han. Skjermdump fra NRK.Vis mer

- Det kunne gått fryktelig galt

Raser etter nesten-ulykke i 100 km/t.

• Alpintstudio: Aksel på andreplass i VM-kombi før slalåmrennet.

(Dagbladet): Sveitseren Sandro Viletta var nære en kjempesmell da en funksjonær plutselig befant seg midt i utforløypa i dag formiddag.

I rundt 100 kilometer i timen suste alpinisten rett forbi funksjonæren og tv-titterne ble vitne til det som fort kunne endt med en stygg krasj.

Mistet fokus
Til svenske Expressen sier Viletta at han så to personer nær løypa.

- Jeg så to personer, den ene kjørte videre, mens én stoppet. Det ble veldig trangt for meg, sier Viletta til avisa.

SMIL:Sandro Viletta etter målgang i dag, og ser ut til å ta skrekkopplevelsen med et lite smil. Foto: AP Photo/Kerstin Joensson
SMIL:Sandro Viletta etter målgang i dag, og ser ut til å ta skrekkopplevelsen med et lite smil. Foto: AP Photo/Kerstin Joensson Vis mer

- Der og da var det ikke noe morsomt. Jeg mistet fokus, sier alpinisten.

Den finske alpinisten Andreas Romer reagerer sterkt etter nesten-ulykka.

- Det er jævlig farlig. Det kunne gått fryktelig galt, sier Romer.

Aksel stiller
Romed Baumann fra Østerrike var raskest i utfordelen og leder før slalåmen i kveld. Aksel Lund Svindal kjørte inn til nest beste tid, men strakk en muskel på baksiden av låret.

Likevel stiller han til slalåmkombinasjonen klokka 18.15.

- Svindal har fått en liten overstrekk av kneet med litt hevelse. Skaden i seg selv er ikke dramatisk. Det virker som om han kan starte i slalåmrennet mandag kveld etter å ha fått behandlinger, skrev sportssjef Claus J. Ryste i en pressemelding.

Svindal selv sier han er avhengig av at andre gjør feil, for at det skal bli norsk medalje i kveld.

- Dersom jeg skal ha en sjanse til å vinne medalje må de beste slalåmkjørerne som Benjamin Raich, Alexis Pinturault, Ivica Kostelic og Ted Ligety kjørere mye svakere slalåm enn normalt, mens jeg må kjøre mye bedre, sa Svindal til NTB etter utforrennet.