STRAFFET AV SINE EGNE: Craig Bellamy scoret målet som sendte Liverpool til Wembley. Foto: AP Photo/Tim Hales)
STRAFFET AV SINE EGNE: Craig Bellamy scoret målet som sendte Liverpool til Wembley. Foto: AP Photo/Tim Hales)Vis mer

- Det kunne ikke bli en bedre finale for meg

Bellamy sendte Liverpool til Wembley - møter klubben fra byen han vokste opp.

(Dagbladet): Liverpool-Manchester City 2-2 (1-1)  (Liverpool videre etter 3-2 sammenlagt.)

Det er som kjent av sine egne man skal ha det. Og akkurat det følte Roberto Mancini og resten av Manchester City på kroppen da Bellamy dukket opp og satte inn utlikningen på Anfield i kveld.

Waliseren fikk ikke tillit i den blå delen av Manchester, og ble hentet til Liverpool før inneværende sesong. I kveld takket han for tilliten ved å sende Liverpool til Wembley. Der møter  de røde Cardiff, byen hvor Bellamy vokste opp, og klubben han spilte for forrige sesong.

- Det kunne ikke blitt en bedre finale for meg. Cardiff betyr så mye for meg, det er der jeg er fra. Jeg har aldri spilt på Wembley, sier Bellamy ifølge lfconline.

- Han (Bellamy) var forskjellen i dag. Farten hans er alltid en trussel, og vi vet at han kan avslutte godt om han får ballen, sa Gerrard om sin lagkamerat.

God Hart Det var en forrykende og fartsfylt kamp med to lag som var villige til å angripe. Bortelaget tok ledelsen to ganger, men Liverpool ga aldri opp. Selv da hjemmelaget ledet 2-1 sammenlagt fortsatte de røde å angripe.

Joe Hart hadde en stor dag på jobben, og holdt bortelaget inne i kampen med flere fantomredninger. Skrtel og Enrique måtte begge se sine forsøk bli reddet på mesterlig vis, til stor irritasjon for Kenny Dalglish på benken.

Mancini viste ved pause at han var villig til å angripe. Aguero som noe overraskende startet på benken, kom inn på banen for en svak Savic i backrekka. Men det var en annen angriper som fant veien til nettmaskene.

STJERNETREFF: Nigel De Jong fikk stjernetreff, og hamret inn sin andre scoring i karrieren for Manchester City på vakkert vis. Foto: AFP PHOTO/ PAUL ELLIS
STJERNETREFF: Nigel De Jong fikk stjernetreff, og hamret inn sin andre scoring i karrieren for Manchester City på vakkert vis. Foto: AFP PHOTO/ PAUL ELLIS Vis mer

Kolarov kom fint fram på sin venstrekant, og hamret ballen inn bak forsvarssfireren til Liverpool. Der dukket Edin Dzeko opp og satte enkelt inn ledermålet. Men seks minutter senere avgjorde Bellamy avansement. Han spilte vegg med Johnson, og satte inn utlikningen fra kloss hold.

Stor mulighet Etter fem minutter av den førtse omgangen fikk Jose Enrique en eventyrlig mulighet til å gi hjemmelaget ledelsen. En ball ble klarert rett i beina på spanjolen, men avslutningen ble reddet av en sprellende Hart i City-buret.

Craig Bellamy var en konstant trussel med sin fart i kveld, og etter snaut 24 minutter trodde deler av hjemmefansen at waliseren hadde gitt Liverpool ledelsen. Han ble spilt fri av Kuyt og satte ballen i nota, men linjemannen vinket av for offside. Det viste seg å være en korrekt avgjørelse.

Da halvtimen var spilt fikk Manchester City sitt første skudd på mål i kampen, og for et skudd det var. Ordet målscorer er ikke det første du tenker om Nigel De Jong, men i kveld skulle man tro at spilleren ikke gjorde annet enn å score mål.

Etter et sugende løp fra bakrom fikk han ballen av servitør David Silva på rundt 25 meter. Midtbanekrigeren nølte ikke, og hamret ballen opp i venstre vinkel bak en sjanseløs Reina. En perlescoring av hollenderen.

Slo tilbake Ti minutter senere slo Liverpool tilbake. Et Agger-skudd ble blokkert av Richards som var uheldig og fikk ballen opp i hånda. Dommer Phil Dowd var ikke i tvil, og pekte resolutt på straffemerket. Steven Gerrard som senket bortelaget i forrige møte fornektet seg ikke, og banket inn utlikningen for Liverpool.

- Det er en stor følelse å være i finalen, det er en stund siden, sa Gerrard etter kampen.

Dommeren kunne fort blåst straffespark den andre veien også. Dzeko ble hektet av Adam innenfor 16-meteren, men dommeren vinket bare spillet videre. Til stor ergelse for City-spillerne.

- Vi gjorde en god forestilling og scoret to mål. Jeg syns ikke det skulle vært straffe til Liverpool, men det skulle vært en straffe til oss. Det forandret kampen, sa Mancini ifølge Sportinglife.

Manchester City måtte blant annet klare seg uten Mario Balotelli, etter at klubben valgte å ikke anke utestengelsen på fire kamper etter stemplingen av Scott Parker. I tillegg stod Vincenct Kompany over sin sistre kamp etter sin karantene.

Sist Liverpool var i finalen i Carling Cup slo de Manchester United 2-0 i 2003.

Liverpool møter Cardiff i finalen på Wembley.

DEN STORE HELTEN: Craig Bellamy ble den store helten på Anfield i kveld. Foto:  AFP PHOTO/ PAUL ELLIS
DEN STORE HELTEN: Craig Bellamy ble den store helten på Anfield i kveld. Foto: AFP PHOTO/ PAUL ELLIS Vis mer