MENER MALI KAN TAKKE SEG SELV: Talentspeider og Eurosport-kommentator Stig Torbjørnsen så 0-0-kampen mellom Algerie og vertsnasjon Angola, og ser ingen grunn til å mistenke skittent spill. 
Foto: Gorm Kallestad / SCANPIX
MENER MALI KAN TAKKE SEG SELV: Talentspeider og Eurosport-kommentator Stig Torbjørnsen så 0-0-kampen mellom Algerie og vertsnasjon Angola, og ser ingen grunn til å mistenke skittent spill. Foto: Gorm Kallestad / SCANPIXVis mer

- Det kunne like gjerne endt 4-4

Norsk kommentator fnyser av påstander om avtalt spill.

|||(Dagbladet): Det hjalp lite for Mali at de gjorde sin del av jobben og slo Malawi 3-1 i sin siste gruppespillskamp.

Angola og Algerie tok seg nemlig videre til kvartfinalen etter å ha spilt 0-0 - et resultat Mali hevder var avtalt spill. I en formell protest skriver det maliske fotballforbundet at begge lag nektet å angripe etter pause.

Talentspeider Stig Torbjørnsen kommenterte kampen for Eurosport, og mener Mali har liten grunn til å rasle med sablene.

- Det høres helt feil ut. Kampen var veldig interessant, med masse målsjanser begge veier. De siste 20 minuttene skjedde det noe. Da virket begge lag fornøyd, men det var en naturlig konsekvens av at begge gikk videre med 0-0. Det var imidlertid nok målsjanser til at det kunne endt 4-4, sier Torbjørnsen til Dagbladet.

Og ramser opp:

- Det var redninger på strek, det var skudd fra tre meter som keeper såvidt reddet, det var frispark som ble fistet over med et nødskrik. I andre omgang var det også et innlegg fra venstre hvor en angolsk spiller kastet seg fram og var centimetere unna å rekke ballen. I stedet ble han skadet. Så det tullet fra Mali har jeg ingen tro på.

Han mener de heller kan takke seg selv for at det ikke ble kvartfinaleplass. Tidligere i turneringen har Mali blant annet markert seg ved å hente opp et håpløst utgangspunkt mot nettopp Angola, da de lå under 0-4 med 11 minutter igjen og greide 4-4.

Deretter ble det 0-1-tap mot Algeria, før Malawi ble beseiret 3-1.

- De burde tapt mot Malawi, som hadde gedigne sjanser og uflaks i den kampen. Mali kan bare skylde på seg selv, de var griseheldige der. Det blir bare helt håpløst å skylde på andre lag, mener Torbjørnsen.

KREVER STRAFF: - I andre omgang var det ingen kamp, hevder det maliske fotballforbundet. Foto: AFP PHOTO/JOE KLAMAR
KREVER STRAFF: - I andre omgang var det ingen kamp, hevder det maliske fotballforbundet. Foto: AFP PHOTO/JOE KLAMAR Vis mer