Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

- Det kunne skjedd hvem som helst. Jeg blir helt nummen

Arvesen tenker først og fremst på familien til Weylandt.

DØDE I ITALIA: Wouter Weylandt fra Leopard - Trek under trening. Belgieren omkom i en ulykke under dagens tredje etappe i Giro d'Italia. Foto: Peter Deconinck, AFP/Scanpix
DØDE I ITALIA: Wouter Weylandt fra Leopard - Trek under trening. Belgieren omkom i en ulykke under dagens tredje etappe i Giro d'Italia. Foto: Peter Deconinck, AFP/Scanpix Vis mer

(Dagbladet): Den belgiske Leopard Trek-syklisten Wouter Weylandt (26) døde etter et uhell omkring 25 kilometer før målgang på dagens tredje etappe i Giro d'Italia.

- Det er utrolig tragisk. Det setter det hele i perspektiv. Det skal være sport og lek, men når uhellet er ute, kan det få fatale følger, sier Team Sky-rytter Kurt Asle Arvesen til Dagbladet.

Arvesen er ikke med i årets Giro, men er sterkt preget av den tragiske nyheten.

- Man får utrolig triste følelser når noe slikt skjer. Jeg er jo i samme miljø, og har syklet mange ritt med ham. Det kunne skjedd hvem som helst. Jeg blir helt nummen.

Tenker på familien Men aller verst er det selvsagt for Weylandts familie og de nærmeste.

- Det er først og fremst familien man tenker på. Kanskje de satt hjemme i Belgia og fulgte med på TV, sier Arvesen.

Det ble ikke holdt noen premieseremoni etter målpassering på dagens etappe.

- Jeg tror ikke det er mange i Giro d'Italia-feltet som tenker på resultater i dag, sier Arvesen.

Opplevde dødsulykke i 2003 Han opplevde selv å sitte i feltet da kazakhstanske Andrej Kivilev døde i Paris-Nice i 2003.

- Dagen etter syklet vi helt rolig og lot laget hans kjøre først over mål. Jeg tror alle premiepengene gikk til familien hans.

- Hvordan er det å sykle videre etter at noe sånt har skjedd i feltet?

- Det føles litt meningsløst. Man sykler sammen hele året, og kjenner gutten. Samtidig må livet gå videre. Vi får se hva de gjør i giroen i morgen, sier han.

- Vi er utsatt Arvesen vil ikke legge skylda på sikkerheten eller løypa.

- Man kan ikke kritisere noen. Vi sykler på åpne landeveier, og det er mange hindringer. Vi er nok mer utsatt en mange andre idretter, men det er dessverre en del av gamet.

Arvesen sier han kjente Weylandt, men ikke personlig.

- Jeg har aldri syklet på lag med ham, men han syklet med mange av mine gamle lagkamerater. Jeg har faktisk snakket mer med ham i det siste enn jeg har gjort tidligere, sier 36-åringen.

- MENINGSLØST: Kurt Asle Arvesen er ikke med i årets Giro, men har tidligere opplevd å sitte i feltet da en dødsulykke inntraff. Foto: Hans Arne Vedlog
- MENINGSLØST: Kurt Asle Arvesen er ikke med i årets Giro, men har tidligere opplevd å sitte i feltet da en dødsulykke inntraff. Foto: Hans Arne Vedlog Vis mer
Utforsk andre nettsteder fra Aller Media