HER FALLER AVGJØRELSEN: Jamie Carragher mislykkes i sitt desperate forsøk på å redde på streken, og Diego Forlan kan starte feiringen etter sitt 1-0-mål åtte minutter inn i kampen. Foto: AFP PHOTO/JAVIER SORIANO.
HER FALLER AVGJØRELSEN: Jamie Carragher mislykkes i sitt desperate forsøk på å redde på streken, og Diego Forlan kan starte feiringen etter sitt 1-0-mål åtte minutter inn i kampen. Foto: AFP PHOTO/JAVIER SORIANO.Vis mer

- Det kunne vært verre

Tafatte Liverpool slapp billig unna.

|||Atletico Madrid - Liverpool 1-0

 (Dagbladet): Europa League er Liverpools siste sjanse til å vinne et trofé denne sesongen.

Basert på kveldens forestilling mot Atletico Madrid virker den muligheten forsvinnende liten, for gjestene fra Merseyside hadde en dag like svart som draktene og skapte nesten ikke farligheter gjennom hele kampen.

Rafael Benitez uttalte før kampen at Liverpool måtte få et bortemål for å stå imot kontringssterke spanjoler i returoppgjøret i England om en uke.

Det greide de aldri, men takket være nokså ineffektive Atletico-angripere lever likevel spenningen. 1-0 er ikke verre enn at det er fullt mulig å snu det på Anfield.

- Det kunne ha vært verre, medgir Liverpool-keeper José Reina ifølge nyhetsbyrået PA.

Og legger til:

- Vi visste at de kom til å kjøre på hjemme på Calderon, de er sterke. Men etter 20 minutter fikk vi bedre kontroll og de skapte ikke altfor mye. Vi kan ikke være fornøyde, men det kunne vært verre.

Om det skal bli finale på Liverpool må imidlertid nøkkelspillerne stå fram på en helt annen måte enn de gjorde i kveld, for en mann som Steven Gerrard var helt ute av slag og framsto som usynlig i store deler av oppgjøret.

Det gjorde ikke «Liverpool-dødar» Diego Forlan.

Som Manchester United-spiller senket han Liverpool med to scoringer på Anfield, og denne gangen påførte ham dem nok en smell. 

BLE MATCHVINNER: Men Diego Forlan sløste også med sjansene etter pause, før han ble tatt av banen. Foto: REUTERS/Paul Hanna
BLE MATCHVINNER: Men Diego Forlan sløste også med sjansene etter pause, før han ble tatt av banen. Foto: REUTERS/Paul Hanna Vis mer

Scoringen kom før 10 minutter var spilt: Sotiris Kyrgiakos knakk på mystisk vis sammen da innlegget kom fra venstre, noe som etterlot Atletico-spissen med all verdens rom og tid på fem meter.

Han bommet totalt på den første headingen, men var heldig og fikk en ny sjanse. Den pirket han inn bak Pepe Reina, til tross for Carraghers paniske forsøk på å redde på streken.

Liverpool løftet seg litt etter marerittstarten, og fikk et mål feilaktig underkjent da Yossi Benayoun satte Dirk Kuyts mislykkede skudd i mål. Linjemannen holdt flagget oppe, og reprisene viste at det var en gal avgjørelse.

- Jeg tror han var onside, men det er for seint å gjøre noe med det nå, sier Rafael Benitez.

I motsatt ende ble også Forlan tvilsomt vinket av på vei alene mot Reina, så slik sett har ikke Liverpool alt for mye å klage på.

Andre omgang ble ingen stor fotballopplevelse, men Atletico var nærmere 2-0 enn Liverpool var utlikning. Reina reddet glimrende da Simao avsluttet på halv volley fra kort hold, og den spanske målvakten skal ha mye av æren for at gjestene får med seg et levelig resultat til returoppgjøret.

Atletico har imidlertid ennå ikke tapt i sluttspillet, verken mot Valencia, Sporting Lisboa eller Galatasaray, så oppgaven blir utvilsomt tøff for Liverpool.

- Vi er skuffet fordi vi slapp inn et merkelig mål og ikke greide å score selv. Men OK - det er bare halvspilt. Vi har returkampen på Anfield og jeg er sterk i troen. Anfield er fantastisk og med fansen bak oss kan vi slå hvem som helst, sier han.

PS! Den andre semifinalekampen mellom Hamburg og Fulham endte 0-0.

Dagbladet kommer med mer.

SVART KVELD PÅ JOBBEN: Var det den lange reisen som satt i kroppen til Steven Gerrard & co? Foto: REUTERS/Juan Medina
SVART KVELD PÅ JOBBEN: Var det den lange reisen som satt i kroppen til Steven Gerrard & co? Foto: REUTERS/Juan Medina Vis mer