KVESTET: Reaksjonene til med- og motspillere og vinkelen på Aaron Ramseys leggbein forteller alt om hvilken alvorlig skade Arsenal-talentet ble påført i sammenstøtet med Ryan Shawcross, som fikk rødt kort av dommer Peter Walton.Foto: SCANPIX/AP Photo/Jon Super
KVESTET: Reaksjonene til med- og motspillere og vinkelen på Aaron Ramseys leggbein forteller alt om hvilken alvorlig skade Arsenal-talentet ble påført i sammenstøtet med Ryan Shawcross, som fikk rødt kort av dommer Peter Walton.Foto: SCANPIX/AP Photo/Jon SuperVis mer

- Det lå absolutt ingen ondskap bak taklingen

Ryan Shawcross bedyrer sin uskyld etter kvestelsen av Aaron Ramsey.

||| (Dagbladet): Etter å ha sett nok en Arsenal-spiller bli båret av banen etter et stygt beinbrudd, var manager Arsene Wenger ikke nådig i sin karakteristikk av taklingsforsøket til Stokes Ryan Shawcross på Aaron Ramsey.

- Jeg ønsker å understreke at det var en intens kamp, der jeg ikke så mange stygge taklinger. Men denne var skrekkelig, og jeg er veldig nedtrykt. Samtidig som jeg er stolt av laget mitt i dag, er jeg lei meg over å miste en kvalitetsspiller på bare 19 år. Det at han er i startfasen av karrieren, er både fryktelig og vanskelig å akseptere, sier Wenger til Arsenals hjemmeside.

Arsenal snudde 0-1 til 3-1 og knappet inn på Chelsea i kampen om ligagullet, men det kom fullstendig i skyggen av det som skjedde 66 minutter ut i kampen på Britannia Stadium.

Shawcross kom for seint inn i et forsøk på å bryte ballen foran Ramsey på midten. Begge kom inn i duellen i stor fart, og Ramsey ble liggende igjen i gresset med leggbeinet i en makaber vinkel til med- og motspilleres store forferdelse.

Dommer Peter Walton så ingen annen utvei enn å gi Stoke-forsvareren marsjordre. Shawcross virket imidlertid å være mer opptatt av hvilke konsekvenser taklingsforsøket hadde fått, og forlot banen i tårer etter å ha vært borte hos Ramsey for å be om unnskyldning.

Artikkelen fortsetter under annonsen

- Dypt ulykkeligSkaden var så alvorlig at tv-produsenten unnlot å vise nærbilder og repriser av situasjonen. Derfor er det vanskelig å gjøre seg opp noen klar mening om hva som egentlig skjedde.

Shawcross bedyrer at han ikke hadde noen intensjoner om å skade Ramsey.

- De lå absolutt ingen ondskap bak taklingen. Jeg ville aldri ha gått inn for å skade en spillerkollega, sier Stoke-spilleren i en uttalelse på stokecityfc.co.uk.

- Jeg er dypt ulykkelig for at Aaron har blitt påført en så alvorlig skade, og mine tanker går til ham. Jeg ønsker å sende ham mine beste ønsker om en rask rekonvalesens, fortsetter Shawcross.

Stoke ønsker også Ramsey god og rask bedring, men tar samtidig Shawcross i forsvar.

- Det finnes overhodet ikke noe vondt i Ryan Shawcross, og det er absolutt ingenting som skulle tilsi at han skulle gå aktivt inn for å skade noen. Gutten var sønderknust over at Aaron ble så hardt skadet, og det var noe alle kunne se da han forlot banen i tårer, heter det i en uttalelse fra klubben.

Vellykket operasjonRamsey ble kjørt bort fra Britannia Stadium i ambulanse og fraktet til London for operasjon.

TOK TIL TÅRER: Ryan Shawcross tok til tårene da han forsto omfanget av sammenstøtet med Aaron Ramsey. Nå bedyrer Stoke-spilleren sin uskyld.Foto: SCANPIX/AP Photo/Jon Super
TOK TIL TÅRER: Ryan Shawcross tok til tårene da han forsto omfanget av sammenstøtet med Aaron Ramsey. Nå bedyrer Stoke-spilleren sin uskyld.Foto: SCANPIX/AP Photo/Jon Super Vis mer

Det ble raskt konstatert brudd i både skinnebenet (tibia) og leggbenet (fibula) i hørebeinet.

- Operasjonen var vellykket, men det er fortsatt for tidlig å anslå hvor lang tid rekonvalesensen kommer til å ta. Aaron vil med sikkerhet miste resten av sesongen, heter det i en uttalelse fra Arsenal søndag ettermiddag.

Tatt ut på landslagetDet var en kontrastenes lørdag for Shawcross, som seinere på kvelden fikk beskjed om at han var tatt ut i sin første landslagstropp av landslagssjef Fabio Capello til Englands kamp mot Egypt på Wembley.

Capello utsatte uttaket i 40 minutter for å diskutere med assistent Franco Baldini om Ramsey-episoden skulle få konsekvenser for Shawcross, skriver BBC.

Det gjorde den ikke, og dermed slutter Stoke-spilleren seg til landslagstroppen sammen med Evertons Leighton Baines, Aston Villas Stephen Warnock, Arsenals Theo Walcott og West Hams Carlton Cole, som alle ble tatt ut i går kveld.