Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

- Det lå litt i kortene

Drillo om Carews landslags-exit.

UTE AV TROPPEN: John Carew fikk takk av Drillo for innsatsen i Lisboa lørdag kveld. Landslagssjefen håper spissen får mer spilletid og er i bedre form utover høsten. Foto: Erlend Aas / Scanpix
UTE AV TROPPEN: John Carew fikk takk av Drillo for innsatsen i Lisboa lørdag kveld. Landslagssjefen håper spissen får mer spilletid og er i bedre form utover høsten. Foto: Erlend Aas / Scanpix Vis mer

ULLEVAAL (Dagbladet): John Carew ble tatt av banen etter 60 minutter mot Portugal lørdag kveld.

I dag ble det kjent at 31-åringen ikke lenger er en del av landslagstroppen som spiller hjemme mot Litauen i morgen kveld.

Årsaken er ifølge en pressemelding fra Norges Fotballforbund «begrenset treningsgrunnlag» og «kort tid» mellom kampene.

Eller som landslagssjef Drillo sier etter dagens treningsøkt på nasjonalarenaen:

- Det lå litt i kortene. John hadde ikke all verdens forutsetninger etter skader og benkesliting i Stoke, sier Drillo.

- Motivert og tent - Så han hviler mens vi spiller mot Litauen. Han var veldig tent og virket veldig motivert. Hadde han spilt alle kampene i Stoke ville han vært bedre forberedt.

Drillo sier til Dagbladet at Carew ble meldt ut av troppen etter en sjekk hos landslagets medisinske støtteapparat, og konklusjonen var meget klar.

- Jeg vet ikke om han hadde vært kapabel til å bidra noe i morgen, men han hadde ikke startet selv om det hadde vært en kvalikkamp.

OSLO  20110606.
KLART FOR MOA: Med John Carew ute tyder alt på at Mohammed Abdellaoue spiller fra start mot Litauen. Her demper han ballen foran Markus Henriksen på dagens treningsøkt. Foto: Cornelius Poppe / SCANPIX
OSLO 20110606. KLART FOR MOA: Med John Carew ute tyder alt på at Mohammed Abdellaoue spiller fra start mot Litauen. Her demper han ballen foran Markus Henriksen på dagens treningsøkt. Foto: Cornelius Poppe / SCANPIX Vis mer

- Burde han trent med et norsk lag før samlingen?

- Det vurdert han sjøl, og han vurderte at han ville trene alene. Det er ansvaret vi legger på spillerne, at de selv sørger for å være mest mulig forberedt. Han så piggere ut da han kom enn det vi hadde fryktet.

- Tung, dau og uengasjert Allerede I forrige uke ble det stilt spørsmål ved Carews form. Han hadde slitt med skader i sesongavslutningen for Stoke i Premier League, og lot være å trene med VIF før oppmøte.

Viasat-kommentator Roar Stokke stempler spissen som «tung, dau og uengasjert» i dagens Dagbladet.

- Han er langt unna der han bør være i en alder av 31 år, sier Stokke.

I forrige uke følte Carew seg i bra slag, med to kilo ekstra muskler på kroppen takket være Stoke-syndromet.

Mer enn bra nok kondis? - Jeg har løpt og trent styrke. Det føles bra. Styrken er der, eksplosiviteten er der, sa Carew til Dagbladet for seks dager siden

- Og kondisen?

- Den er mer enn bra nok. I dag (tirsdag) var det en ganske intens økt, og det føltes bra. Når jeg får tre dager til blir det ikke noe problem.

HJEM I GÅR: John Carew fulgte landslaget hjem fra Lisboa i går. Foto: Erlend Aas / Scanpix
HJEM I GÅR: John Carew fulgte landslaget hjem fra Lisboa i går. Foto: Erlend Aas / Scanpix Vis mer

I dag ble det et problem, stort nok til at Carew ikke får sin 89. landskamp foran et glissent Ullevaal i morgen.

Ny Carew-klubb Når landslaget samles til privatkamp mot Tsjekkia 10. august håper landslagssjef Olsen at Carew har fått en klubb der han får spilletid.

- Det blir veldig spennende å se hvilken klubb John havner i, det kan bli avgjørende også for framtida på landslaget. John har vært i bedre form, han, enn han var før denne kampen. Men som sagt, han så bra ut på trening. Det som er avgjørende er at han kommer til en klubb der han får spille, sier Drillo.

Med det retter han en liten pekefinger mot 31-åringen.

- Det er unntak fra regelen, men det er vanskelig å spille på landslaget uten å spille nokså fast på klubblag.