Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Pluss

Mer
Min side Logg ut
Du leser nå Dagbladet Pluss

Det legendariske Palio-hesteløpet har en mørk og korrupt bakside

Bak den billedskjønne fasaden av italiensk middelalderprakt fant vi en verden av intriger, bestikkelser og avtaleinngåelser.

EKSTREMT: En rytter faller av hesten under det andre av de to årlige Palio de Siena-hesteløpene i Toscana, Italia. Løpet er tema for en ny film av Cosima Spender, og avslører både korrupsjon og intriger av uante dimensjoner. Foto: AP Photo/Paolo Lazzeroni
EKSTREMT: En rytter faller av hesten under det andre av de to årlige Palio de Siena-hesteløpene i Toscana, Italia. Løpet er tema for en ny film av Cosima Spender, og avslører både korrupsjon og intriger av uante dimensjoner. Foto: AP Photo/Paolo Lazzeroni Vis mer

Klokken har akkurat slått 16.00 på Sienas Piazza del Campo, og fra en balkong på den andre siden av torget registrerer et kamera opptakten til Palio-hesteløpet.

I to og en halv time har deltakerne kledd i middelalderkostymer gått i parade rundt piazzaen i et nøye koreografert opptog. Trommeslagere trommer en militærtakt mens flaggbærere vinker og snurrer bannerne sine som tamburmajorer i et korps.

Hvert tiende minutt stopper et par av dem, ruller flaggene sine sammen, kaster dem høyt opp i lufta og tar imot dem med én hånd til applaus fra de 80 000 tilskuerne. Samtidig går menn i plastrustninger i pene rekker med armbrøst, slegger og sverd.

For besøkende ser det ut som verdens største «levende historie»-samfunn.

Prøv Pluss for 1 krone

Få tilgang på egne premiumartikler, videodokumentarer, eAvisa og Magasinet.

1 UKE

PRØV PLUSS

1 kr

(Fornyes automatisk til 55,-/uke)

KJØP 1 UKE

KJØP NÅ
Du har valgt:

Dagbladet Pluss

1 UKE 1 kr Fornyes automatisk til 55,-/uke

*Abonnementet fornyes automatisk til ordinær pris (55,-/uke) etter tilbudsperioden. Du kan si opp når som helst, men senest 48 timer før perioden utløper. Fremtidige betalinger trekkes fra ditt registrerte betalingskort.

1 MÅNED

99 kr

(Fornyes automatisk til 99,-/måned)

KJØP 1 MÅNED

KJØP NÅ
Du har valgt:

Dagbladet Pluss

1 MÅNED 99 kr Fornyes automatisk til 99,-/måned

*Abonnementet fornyes automatisk til ordinær pris (99,-/måned) når perioden utløper. Du kan si opp når som helst, men senest 48 timer før perioden utløper. Fremtidige betalinger trekkes fra ditt registrerte betalingskort.

1 ÅR

LES LENGRE - BETAL MINDRE

795 kr

(Fornyes automatisk til 795,-/år)

KJØP 1 ÅR

KJØP NÅ
Du har valgt:

Dagbladet Pluss

1 ÅR 795 kr Fornyes automatisk til 795,-/år

Abonnementet fornyes automatisk til ordinær pris (795,-/år) når perioden utløper. Du kan si opp når som helst, men senest 48 timer før perioden utløper. Fremtidige betalinger trekkes fra ditt registrerte betalingskort.

  • Alle abonnement fornyes automatisk til ordinær pris etter tilbudsperioden . Du kan si opp når som helst, men senest 48 timer før perioden utløper.

visa card Betal trygt med Visa eller Mastercard.

VELKOMMEN TIL

Dagbladet Pluss

Takk for at du har kjøpt tilgang på Dagbladet Pluss
For å se alt du har tilgang til med ditt abonnement
anbefaler vi at du tar en titt på denne velkomstsiden


Du har allerede et gyldig abonnement.

For å se alt du har tilgang til med ditt abonnement, anbefaler vi at du tar en titt på denne velkomstsiden


Kjøpet ble avbrutt

Du valgte å kansellere kjøpet. Din konto ble ikke belastet. Vil du prøve igjen?