Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

- Det legger litt ekstra press på meg

Van Gaal om Ferguson-støtten.

EKSTRA PRESS: Louis van Gaal har gjort det brukbart i sin nye klubb, til tross for at klubben har slitt voldsomt med skader denne sesongen. Nederlenderen har imponert Sir Alex Ferguson, noe van Gaal selv mener legger ekstra press på ham. Foto: EPA/PETER POWELL
EKSTRA PRESS: Louis van Gaal har gjort det brukbart i sin nye klubb, til tross for at klubben har slitt voldsomt med skader denne sesongen. Nederlenderen har imponert Sir Alex Ferguson, noe van Gaal selv mener legger ekstra press på ham. Foto: EPA/PETER POWELL Vis mer

(Dagbladet): Med et aldri så lite glass rødvin i hånden, skålte United-trener Louis Van Gaal (63) med det oppmøtte pressekorpset på Carrington i dag.

Foran oppgjøret mot Newcastle 2. juledag, svarte nederlenderen blant annet på støtten han fikk tidligere denne uken fra Sir Alex Ferguson.

- Når man kommer til Manchester United, håper man på at Ferguson skal støtte deg. Jeg er veldig glad for det, fordi det gjør jobben din lettere. Samtidig legger det ekstra press på meg at han tror på meg, siden det presser meg til å gi resultater. Det er ikke lett å vinne Premier League-kamper, sa van Gaal til Uniteds nettsider.

- Han er en strålende manager Ferguson fortalte tidligere i dag at han hadde tro på at van Gaal ville vise hvilken fantastisk trener han er, så fort skadelista begynte å bli kortere.

- Først og fremst forstår jeg ikke hvordan Louis van Gaal kan forvente å få de aller beste resultatene med så mange skader. Når han får alle de beste tilbake, bør dere se opp for United, for han er en strålende manager. Han kommer til å gjøre det bra, sa skotten.

Selv om van Gaal heller ikke er noen smågutt, med både Barcelona, Nederland og Bayern på sin manager-CV, setter han stor pris på støtten.

- Når han støtter deg, ikke bare denne uken men også ved andre pressekonferanser, viser han stor tro på meg; som jeg trenger som trener og manager av Manchester United, sa nederlenderen.

United har vist fin form de siste kampene, og stod før helgens poengtap mot Aston Villa med seks seire på rad, noe som tar klubben inn til en 3. plass på tabellen før jul.

PÅ VEI TILBAKE: Chris Smalling måtte gå av banen mot Southampton tidligere i desember med skade. Midtstopperen kan være tilbake til kampen mot Newcastle, 2. juledag. Foto: REUTERS/Andrew Winning
PÅ VEI TILBAKE: Chris Smalling måtte gå av banen mot Southampton tidligere i desember med skade. Midtstopperen kan være tilbake til kampen mot Newcastle, 2. juledag. Foto: REUTERS/Andrew Winning Vis mer

Nederlenderen kunne også fortelle at han har endret på reglene i klubben, slik at spillerne har fri 1. juledag istedenfor å møte opp til en lett økt slik de gjorde tidligere.

- Må rotere Skal vi tro Ferguson, er det dermed ikke så fryktelig lenge til at van Gaal vil få muligheten til å vise hva han er god for som manager.

Ifølge Physioroom er samtlige spillere bortsett fra Daley Blind og Tom Thorpe ventet tilbake i full trening før nyttår. Først må van Gaal imidlertid igjennom det tøffe juleprogrammet.

- Smalling er et spørsmålstegn - jeg må se i morgen, men sånn er det alltid. For noen spillere er juleperioden bra, fordi de restituerer seg raskt, men man har også spillere som ikke gjør det, så jeg må rotere. Mitt problem er at jeg har mange skadde spillere. Det er problemet med kampene de neste ukene.

Potensielt med unntak av Smalling, må både Fellaini (sykdom), Luke Shaw, Ander Herrera, Marcos Rojo og Daley Blind stå over mot Newcastle.

Utenom sistnevnte, skal imidlertid samtlige være tilbake i full trening samme dato som bortekampen mot Tottenham den 28. desember.

Utforsk andre nettsteder fra Aller Media