Det lengste hoppet på 15 år

Dwight Phillips fløy 8,74 i motvind.

SUPERHOPP: Dwight Phillips imponerte med et hopp på 8,74 meter under stevnet Prefontaine Classic i Eugene, Oregon i dag. Foto: Steve Dipaola, Reuters/Scanpix
SUPERHOPP: Dwight Phillips imponerte med et hopp på 8,74 meter under stevnet Prefontaine Classic i Eugene, Oregon i dag. Foto: Steve Dipaola, Reuters/ScanpixVis mer

||| (Dagbladet.no): Amerikaneren Dwight Phillips hoppet 8,74 meter i lengde i Eugene, Oregon i dag. Det er det lengste hoppet i verden siden 1994, melder AFP.

Phillips inntar dermed en delt femteplass på lista over tidenes beste lengdehoppere.

Prestasjonen blir enda mer imponerende av at superhoppet ble foretatt i 1,2 sekundmeter motvind. Ingen storm, akkurat, men med unntak av Carl Lewis' 8,87 i 1991, er alle de lengste hoppene gjort i medvind.

Det går en stund mellom hver gang en utøver får full klaff i lengdegropa. Da Mike Powell satte verdensrekorden på 8,95 i 1991, hadde verdensrekorden til Bob Beamon stått siden 1968.

Siden Powells rekordhopp, har ingen hoppet lengre enn det Phillips gjorde i dag. Erick Walder hoppet imidlertid like langt i april 1994, og deler sammen med Phillips og Larry Myricks femteplassen på lista over verdens lengste hopp.

Regjerende, OL-mester Irving Saladino fra Panama, ble nummer to med 8,64 under dagens stevne.