FOLKET ER IKKE SÅ GÆRNE: Egil Drillo Olsen forstår hvorfor folk vil ha Moa fra start. Foto : Bjørn Langsem/DAGBLADET.
FOLKET ER IKKE SÅ GÆRNE: Egil Drillo Olsen forstår hvorfor folk vil ha Moa fra start. Foto : Bjørn Langsem/DAGBLADET.Vis mer

- Det ligner egentlig veldig

Drillo studerte Folkets landslag.

|||• Fotballstudio kl. 20: Kypros - Norge og EM-kvalikkamper

NICOSIA/OSLO (Dagbladet): Det er Egil Olsen som tar ut laget før Norge løper utpå banen mot Kypros i kveld. Han har bestemt seg, men røper ikke spillerne.

Etter gårsdagens trening fikk han se Folkets landslag, de 11 navnene mer enn åtte tusen Dagblad-lesere har stemt fram siden tirsdag ettermiddag.

Drillo setter på seg brillene og begynner å studere navnene på arket:

- Ikke gæernt - Dette ligner jo litt, da. Det ligner egentlig veldig. Det er ikke gærent, dette her, sier Drillo til Dagbladet.

- I hvilke posisjoner ligner det ikke?

- Det får du ikke svar på.

- Nesten dobbelt så mange vil ha Moa som Carew?

- Det er ikke så rart, kanskje. Sånn som Moa har slått til i Tyskland, og han er fremdeles toppscorer i Norge. Jeg har forståelse for det.

STERKT ØNSKET: Morten Gamst Pedersen var førstevalg hos leserne både som venstre indreløper og venstrekant, mens 98,4 av leserne ønsker kaptein Brede Hangeland som stopper. Foto: Erlend Aas / Scanpix
STERKT ØNSKET: Morten Gamst Pedersen var førstevalg hos leserne både som venstre indreløper og venstrekant, mens 98,4 av leserne ønsker kaptein Brede Hangeland som stopper. Foto: Erlend Aas / Scanpix Vis mer

- Og Henriksen tar plassen til Bjørn Helge Riise - tror du det har med å gjøre at folk er svake for unge og nye spillere?

- Det har sikkert litt med det å gjøre, sånn er journalister også. Jo yngre, jo bedre, har jeg inntrykk av. Om jeg hadde hørt på dere hele veien hadde det bare blitt plass til Brede Hangeland, tror jeg.

Drillos Hangeland-kommentar peker på det faktum at Fulham-stopperen er ønsket av hele 98,4 prosent av leserne som valgte sine 11 favorittspillere.

Nest mest populær er John Arne Riise - som er tilbake etter hjernerystelsen før Portugal-kampen.

Hyggelig at folk stemmer Når det gjelder spissplassen tyder det meste på at Drillo trosser alle leserråd om å bruke en Hannover-proff med bakgrunn i Vålerenga. Moa selv var bare takknemlig da han fikk høre at han er folkets favoritt.

- Det er hyggelig at folk stemmer og er engasjerte. Men jeg tenker ikke så mye over det, sa Moa til Dagbladet.

Drillos valg av John Carew på topp støttes av Dagblad-kommentator Morten Pedersen under nettmøtet på Kypros i dag.

- I kveld er jeg glad vi har John Carew på topp, svarer Morten P.