Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

Det løsnet for Ringberg

Og dermed snudde Fredrikstad 0-2 til 3-2.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet.no): Fredrikstad-Bodø/Glimt 3-2. Markus Ringberg er vant til å være Fredrikstads storscorer. I år har det vært tørt foran mål for svensken. I dag fikk han omsider uttelling, og scoret like godt to mål.

Sammen med Lars Blixts straffescoring ga det Fredrikstad en seier de slett ikke så ut til å fortjene etter en omgang.

For det var gjestene som dominerte førsteomgangen på Fredrikstad stadion. Trond Fredrik Ludvigsen ga dem fortjent ledelsen, selv om det var en grov feilberegning fra Steinar Sørlie som ga ham sjansen.

Møljemål

Det andre målet kom etter at Fredrikstad først reddet på streken og beinet unna i mølja foran mål. Men Glimt fikk pumpet ballen inn igjen, og Runar Berg styrte forbi en utspilt Sørlie.

Det hører med til historien at FFK nok gjerne ville hatt to straffespark i første omgang, da henholdsvis Gherland MacDonald og Markus Ringberg gikk i bakken.

Per Egil Ahlsen, som styrte Fredrikstad i Egil Olsens og Knut Torbjørn Eggens fravær, må ha gjort en bra jobb med de rødhvite i pausa. For da andre omgang startet, var de forvandlet til et vinnerlag.

Hjelp fra West

Markus Ringberg er nevnt, også Brian West var sentral. Han kom inn som innbytter like før pause, og sto bak den elegante flikken da Markus Ringberg fikk skli gjennom og sette inn reduseringen fra skrått hold.

Brian West var også mannen som ble dyttet da Fredriktad fikk straffe midt i omgangen. Lars Blixt plasserte den nesten i perfekt keeperhøyde, men hardt nok til at Tor Egil Horn bare klarte å slå ballen inn i målet.

Tre minutter før full tid tok Fredrikstad stadion fullstendig av. Markus Ringberg fikk ballen bak seg, men snudde seg og scoret på en slags «stående brasse».

Lyst til å diskutere?

Besøk Dagbladet debatt!