- Det lover bra

Ivers og Rosenborg har startet gulljakten.

(Dagbladet.no): Rosenborg – Stabæk 3-0.

Rosenborg var desperate etter tre poeng foran kveldens oppgjør, og hadde fått påfyll med selvtillit etter ukas europacupseier over Astana.

To scoringer, av dem én demoraliserende en like før pause, var nok til å ta knekken på Stabæk, og dermed kan startskuddet ha gått for nok en poenghøst i Trondheim.

Med Vidar Riseth som anker på midtbanen, og en strålende Christer Basma i midtforsvaret, klarte Stabæk aldri å true hjemmelaget, og Knut Tørum fikk sine viktige poeng.

- I dag har vi marginene på vår side, vi vil mest og står på ordentlig. Vi møter et lag som går frem og spiller offensivt, noe som gir oss trøbbel, men også muligheten til å skape noe framover, sier Tørum til TV 2.

Steffen Iversen gjordte 1-0 på straffe, og begynner å tro på mye hvis dette spillet fortsetter.

- Det lover bra. Formen er god og laget ser bra ut samlet. Mulighetene for Champions League ser i det minste bedre ut nå, men det kommer også an på hva lagene foran oss gjør, sier Iversen.

Ampert

SIKKER SOM BANKEN: Steffen Iversen sendte hjemmelaget i ledelsen på straffe etter en knapp halvtime. Foto: GORM KALLESTAD/SCANPIX
SIKKER SOM BANKEN: Steffen Iversen sendte hjemmelaget i ledelsen på straffe etter en knapp halvtime. Foto: GORM KALLESTAD/SCANPIX Vis mer

Førsteomgangen på Lerkendal var amper og angrepsfylt. På det sleipe underlaget var tempoet høyt, og begge lag sendte masse folk framover når de fikk muligheten.

Samtidig var tenningsnivået også skyhøyt, og særlig Vidar Riseth og Veigar Pall Gunnarsson var involvert i flere hissige krangler.

Vidar Riseth ble plassert på midten av Knut Tørum for å stoppe Veigar Pall Gunnarssons herjinger i mellomrommet, og gjorde jobben godt og hardt.

Tok ledelsen på straffe

De virkelig store sjansene lot vente på seg, men etter en knapp halvtime sprakk nullen for Stabæk. Etter nok et Riseth-frispark med påfølgende krangling fikk Rosenborg hjørnespark.

Inne i feltet gikk en noe klønete Christian Keller Michael Jamtfall overende, og dommer Espen Berntsen pekte på straffemerket. Jamtfall falt lett der, men like fullt, Steffen Iversen gikk fram – 1-0. Bombesikker.

- Det ser billig ut, men det er uansett unødvendig av Keller å løpe inn i spilleren sånn, sier Daniel Nannskog om den situasjonen.

Etter dette roet kampen seg noe ned, og lagene hadde akkurat begynt å tenke pause da Rosenborg fikk en ny corner.

- Det lover bra

Marek Sapara viste nok en gang sin dødballspresisjon, og plukket ut Miika Koppinen inne i feltet. Henning Hauger mistet markeringen, og finnen økte til 2-0 like før pause.

Svært dårlig timing for Stabæk, som måtte gå i garderoben med to i sekken.

Rosenborg forsvarte seg godt

Jan Jönsson snakket om å fokusere på noe annet enn dommeren i pausen, men andreomgang startet med ny krangling. Vidar Riseth fikk se det gule etter en sein takling på Christian Keller, og like etter kastet han seg inn i en takling igjen.

Da ropte Stabæk-spillerne høyt og lenge om utvisning, men i stedet fikk Daniel Nannskog gult for kjeften.

- Jeg må ta selvkritikk for kjeftingen, men det er den dårligste dommeren vi har hatt i år, sier Nannskog.

Når det gjelder spillet tok Stabæk mer og mer over, og jaktet redusering. Men Rosenborgs nykomponerte ellever lå lavt, og gjorde det vanskelig for bortelaget å komme til de store sjansene.

Spikeren kom

Ti minutter før slutt kunne innbytter Traoré økt til 3-0, men Jon Knudsen fikk hindret den tredje da spissen nærmet seg et lavt innlegg fra Steffen Iversen.

Stabæk så resignerte ut, og troen på poeng forsvant etter hvert som sola tittet fram i Trondheim. Den beryktede spikeren kom også like før full tid, da Yssouf Koné banket inn 3-0, og sitt første ligamål denne sesongen.

- Vi er til tider bedre, men det blir for mye fokus på dommeravgjørelser og annet, sier Stabæk-trener Jan Jönsson.

Dermed fikk Rosenborg hevn for Knut Tørums første ligatap som RBK-trener på Nadderud i vår, og Rosenborg kuttet ned avstanden til teten til syv poeng.

Hvis dette fortsetter kan det gå mot en ny stor høst på Lerkendal.

2-0: Miika Koppinen stanger inn det viktige andremålet like før pause, og gjør oppgaven vanskelig for Stabæk.