- Det lukter gull i garderoben

Sa Molde-trener Richard Hartis 16. mai i fjor. I går tok Molde årets femte strake hjemmeseier. Hva lukter Hartis nå?

GULLSNUTEN: 16. mai i fjor kjente Ricard Hartis (th)  lukten av gull i Moldes garderobe. I år er Molde ett poeng bedre enn på samme tid i fjor og har bedre målforskjell. Nå hevder Hartis at nesa er tett. Foto: Bjørn Langsem / Dagbladet.
GULLSNUTEN: 16. mai i fjor kjente Ricard Hartis (th) lukten av gull i Moldes garderobe. I år er Molde ett poeng bedre enn på samme tid i fjor og har bedre målforskjell. Nå hevder Hartis at nesa er tett. Foto: Bjørn Langsem / Dagbladet.Vis mer

MOLDE (Dagbladet): Tidligere Molde-keeper Knut Dørum Lillebakk skrev tidligere i uken på sin blogg at Richard Hartis kjente lukten av gull i garderoben den 16. mai i fjor.

Da hadde Molde nettopp slått Lillestrøm 3-0 på bortebane.

- Det var Knut Lillebakk som påstod jeg sa det. I år tror jeg at det vil ta lang tid før det blir mulig å spå en gullfavoritt. Så på dette tidspunkt, vil jeg ikke spå noe som helst, sier Hartis.
Bedre i år Etter ni serierunder i fjor hadde Molde scoret 17 mål, sluppet inn 14 og lå som nummer to på tabellen med 17 poeng. I år er statusen 18 poeng, 17 mål og ti baklengs.

Etter gårsdagens hjemmeseier over Fredrikstad, er Molde landets beste hjemmelag så langt i år. Med fem strake hjemmeseire er stadion i byen blitt det «fortet» alle klubber drømmer om.

FEM STRAKE: Slik viste Ole Gunnar Solskjær hva han følte etter 2-0 over Fredrikstad og fem strake hjemmeseire på rad så lang i år.
Foto: Svein Ove Ekornesvåg / NTB scanpix
FEM STRAKE: Slik viste Ole Gunnar Solskjær hva han følte etter 2-0 over Fredrikstad og fem strake hjemmeseire på rad så lang i år. Foto: Svein Ove Ekornesvåg / NTB scanpix Vis mer

Men Moldes manager, Ole Gunnar Solskjær, vil ikke bruke fotballbetegnelsen «festning» eller «fort» om hjemmearenaen.

Til Dagbladet sier han:

- Hovmod står for fall. Men vi har fått de resultatene vi har fortjent på hjemmebane.
Bare én kamp har Solskjær opplev å tape som klubbens sjef. Så han vedgår at tilreisende lag ikke får noen gratispoeng av hans spillere.
- Vi spiller godt, jeg har vel bare tapt én kamp her. Det var mot Rosenborg i fjor og den burde vi i alle fall ha vunnet. Jeg husker vi hadde fire sjanser på ti sekunder, sier han.
Fortsatt ung Derfor nyter både han og spillerne nå gode dager i en ellers knallhard fotball-måned. Selvtilliten er stor etter 5-0 over Stabæk og gårsdagens 2-0 over Fredrikstad.

- Statistikken er god hjemme og vi har fått en trygghet på måten vi spiller på. Det er en bekreftelse på at det vi gjør er riktig. Selvfølgelig gir det oss selvtillit, sier Solskjær. På spørsmål fra Dagbladet om den utgaven av Solskjær som nå intervjues, er flinkere enn samme utgave på samme tid i fjor, sier han:
- Jeg håper jeg er flinkere enn hva jeg var for ett år siden. - Hva har du blitt bedre på? - Jeg er ung og lærer hver eneste kamp. Hver kamp er et nytt eventyr for meg, men nå har jeg erfaringa fra samme oppgjørene i fjor og notatene fra de kampene, svarer han.
Midstopper Vegard Forren kom til Molde mens de kjempet seg opp fra Adeccoligaen i 2007.

Siden da har han vært så godt som fast på laget. Aldri før har han følt seg så trygg på hva Molde-laget er god for, som han er nå.
- Vi vet at vi kan styre de fleste hjemmekampene og det er en trygghetsfølelse. Vårt ønske er å presse alle som kommer hit bakover, og det føler jeg at vi har gjort, sier Forren.
Kontret sjefens fleip Han sa selv følgende til Solskjær da manageren ønsket at han skulle begynne å score mål:

- Vi må heller slutte å slippe inn mål.
Med fire mindre baklengsmål enn på samme tid i fjor, er det ikke så rart Forren tør si at han både liker seg og fungerer stadig bedre sammen med sin nye stoppermakker Even Hovland. Men den knivskarpe kampen om å få spille for Ole Gunnar Solskjær, er i følge Forren én av faktorene bak klubbens gode statistikk på hjemmebane.

- Vi har 20 mann som hver dag kriger om en plass i startoppstillingen, så uansett hvem som starter kampen vi skal ut i, er det elleve svært gode fotballspillere, sier han.
Selv om kroppsspråket, smilet og fremtoningen forteller at Forren tror det blir gull også i år, lar også han være å snakke om det.

Nesa er for pressen potte tett.

FORMANN: Han kom til Molde fra kassa på Rema 1000 i 2007. Nå er han arbeidsformann for Moldes forsvarsgjeng. Det er gutter han føler seg trygg med på jobb.
Foto: Svein Ove Ekornesvåg / NTB scanpix
FORMANN: Han kom til Molde fra kassa på Rema 1000 i 2007. Nå er han arbeidsformann for Moldes forsvarsgjeng. Det er gutter han føler seg trygg med på jobb. Foto: Svein Ove Ekornesvåg / NTB scanpix Vis mer
KNIVER: - Hver dag er vi 20 mann som kjemper om å få bli med i Solskjærs startoppstilling, sier Vegard Forren.  FOTO: Erik Hattrem
KNIVER: - Hver dag er vi 20 mann som kjemper om å få bli med i Solskjærs startoppstilling, sier Vegard Forren. FOTO: Erik Hattrem Vis mer