Det lukter nedrykk av Bodø/Glimts hårreisende statistikk

Ingen spillemål på ti timer.

• Bodø/Glimt - Molde 1-3.

BODØ(Dagbladet): Det tar på å være Glimt-supporter om dagen.

To mål direkte på frispark er alt de helgules egne spillere har vartet opp med - på ti stive klokketimer.

Se statistikk i egen boks i saken.

Selv helgens nettkjenning mot Molde - der Glimt endelig oppnådde scoring i etablert spill - kom i form av et selvmål ved Vegard Forren.

To frisparkmål er alt  - Vi er for stresset i avslutningsfasen, sa Trond Olsen etter nok et tap - Glimts femte nederlag på rad i trenings- og seriekamper.
Det siste spillemålet som ble scoret av en Glimt-spiller, kom en knapp halvtime ut i treningskampen mot Aalesund 5. mars.

Da satte Ulrik Berglann inn 2-1, som også ble sluttresultatet.

Siden den scoringen har stoppeklokka løpt i ti timer.

På disse 10 timene har Henrik Furebotn scoret to mål, begge ganger direkte fra frispark. Glimt har i perioden ikke klart å spille seg til nettkjenning.

Alle sjansers mor Trond Olsen har vært med på mange opp- og nedturer som Glimt-spiller. Den 31 år gamle lynvingen og veteranen er nå tilbake, etter flere uker med skadetrøbbel. Mot Molde sved han alle sjansers mor, alene med keeper Ørjan Nyland. Det skjedde på stillingen 0-1, rett etter pause.

Landslagskeeperen vant duellen da han leste at Olsen kom til å skyte i stedet for å gå.

- Det ble altfor tydelig hva jeg ville gjøre. Jeg skulle heller valgt ei skuddfinte og dratt av keeper. Jeg skjønner ikke hvorfor jeg valgte feil. Kanskje er det betegnende for hvordan vi har vært i vinter, undret Olsen etter kampen.
- Er Glimt et bunnlag?
-Ja. Men bare til vi begynner å plukke poeng! sa Olsen, som fant mye positivt med Molde-kampen:
- Spillemessig var vi mange hakk bedre enn i alle de kampene du nevner. Vi må bare bli enda tøffere i begge boksene. da vil både spillemålene og poengene komme.

Skylder på salg og skader Glimt-trener Jan Halvor Halvorsen er enig:

- Vi spilte en veldig god kamp mot et veldig godt lag. Og får litt for dårlig betalt. Dermed taper vi 1-3, sier Halvorsen.

-Hvorfor har dere sluttet å skape spillemål?

-I vinter mistet vi toppscoreren vår, Ibba Laajab. De nyinnkjøpte spissene trenger tid på seg. Dessuten har Trond Olsen og Badou, som også scoret mange mål i fjor, vært skadd i oppkjøringen. Det er de viktigste grunnene.

Det er avgjørende for Glimt å holde seg i Tippeligaen. Neste år fyller klubben 100 år, og vil for alt i verden unngå at jubileet markeres i OBOS-ligaen.