Det lukter svidd, Støre

Tatt i løgn? Esten O. Sæther kommenterer.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

TV-PROGRAMMET Brennpunkt har forlengst gjort Tromsøs drømmer om å få arrangere OL til en utopi, men nå er det større overraskelser på gang:• Norges mest populære statsråd kan være tatt i en sort løgn.

Dårlig hukommelse, passende misforståelser og en dose hvite løgner hører kanskje en vellykket politiker til, men usannheter av det sorte slaget klebrer seg til ryktet.

Det skal Jonas Gahr Støre vurdere nøye når han manøvrer seg videre gjennom meldingsboksen på mobiltelefonen sin i jakt på sms-er han sendte eller ikke skulle ha sendt.

I GÅR fortalte NRKs Brennpunkt om en han ikke skulle ha sendt:

«Du vil se signaler fra andre hold etter hvert. God helg. Heia Tromsø», lød sms-en fra Gahr Støre, ifølge NRKs ukjente kilde sentralt plassert i Tromsøs OL-ledelse.

Det er tilsynelatende en uskyldig tekst; sendt av en utenriksminister som mer enn ofte har fortalt de rette personene om de politiske fordelene for Nord-regionen ved å la Tromsø søke OL i 2 018. Jeg har selv så vidt reist med Jonas Gahr Støre nordover før han kom i posisjon og sett på nært hold hvor flink han er til å bygge personlige forhold både til vanlige folk og landsdelens viktigste politikere. Slik er det bare gode ting å si om statsrådens ekte engasjement for landsdelen.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.