Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

Det lukter Tippeliga-spill i Kristiansand

IK Start skaffet seg luke på ni poeng til nærmeste utfordrer.

SNART TILBAKE I DET GODE SELSKAP: Espen Hoff scoret to mål mot Mjøndalen i kveld. Her er han fra en kamp mot Brann forrige sesong.
Foto: Tor Erik Schrøder / Scanpix
SNART TILBAKE I DET GODE SELSKAP: Espen Hoff scoret to mål mot Mjøndalen i kveld. Her er han fra en kamp mot Brann forrige sesong. Foto: Tor Erik Schrøder / Scanpix Vis mer

Start har skaffet seg en luke på ni poeng til nærmeste utfordrer etter 3-1-seieren over Mjøndalen søndag. Det lukter sterkt av eliteserie i Kristiansand.

Erik Midtgarden sendte Mjøndalen i ledelsen midtveis i 1. omgang på Sør Arena, men deretter handlet det meste om Start. Espen Hoff har masse eliteserieerfaring fra tidligere, og det var også han som utlignet til 1-1 rett før pause. Samme mann ordnet 2-1-ledelse på straffe 20 minutter ut i 2. omgang. Da Gudmundur Kristjanson sørget for 3-1 fem minutter før full tid var det avgjort.

Sarpsborg og Sandefjord er lagene som sammen med Mjøndalen ligger klart best an til å ta den andre opprykksplassen fra 1. divisjon, og etter søndagens 3-0-seier til Sandefjord over Sarpsborg i Sarpsborg, er det Sandefjord som er det lille hakket foran. Panajotis Dimitriadis, Cato Hansen og Dieng Cheikhou scoret Sandefjords mål.

Sandefjord har 48 poeng og er ni poeng bak Start. Sarpsborg har 47 poeng med én kamp mindre spilt. Mjøndalen er på fjerdeplass med sine 45.

Bodø/Glimt er nummer fem etter at de slo Kongsvinger 2-1 borte på Gjemselund. En straffescoring langt på overtid gjorde at Ranheim vant 3-2 hjemme mot Notodden. Dermed er trønderne på sjetteplass. Holder de seg der får de være med å kjempe om opprykk også denne sesongen.

Alta klarte 1-1 borte mot Bærum, men begge lagene virker å styre direkte mot nedrykk. Snart er det bare teori som kan redde dem. Strømmen fikk kontakt med Hødd over streken etter 2-1-seieren over Ullensaker/Kisa. Tromsdalen passerte nevnte Hødd etter storseier 5-1 over Bryne på eget gress.

(NTB)

Utforsk andre nettsteder fra Aller Media
Kode24 - nettavis om utvikling og koding Elbil24.no -  nyheter om elbil KK.no - Mote, interiør, og tips Sol.no - De viktigste nyheter fra nettsider i Norge Vi.no - Quiz, kryssord og nyttig informasjon Dinside.no - teknologi, økonomi og tester Se og Hør - Kjendis og underholdning Lommelegen.no - helse, symptomer og behandling