Det lukter VM-gull nå

PUH! Var det nødvendig å gjøre det så spennende, jenter? For håndballen var det den maksimale underholdning, men det kunne fort gått galt.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

BOLZANO (Dagbladet): Vi hadde flere matchballer uten å avgjøre, delvis på grunn av slurv og personlige feil på avgjørende tidspunkter og delvis på grunn av at jugoslavene var tøffere og bedre enn forventet.

CECILIE LEGANGER har ikke gjort noen stor turnering, la oss håpe at hun stenger målet i finalen, og 33 baklengs forteller om store forsvarsproblemer i perioder av kampen. Likevel, nok en gang viser Cecilie hvor viktig hun er: Flere viktige redninger i ekstraomgangene og spesielt den på 34-33. At keeperen blir matchvinner er også symptomatisk for kampen. På 28 minutter står det 28-28 og Marianne Rokne scorer 29-28. Stang inn. Jugoslavene utlikner på straffe, Norge får ballen, men Monica Sandve skyter i tverrliggeren, Elisabeth Hilmo snapper returen, men keeperen redder. Der og da så det stygt ut.

NORGE KAN TAKKE seg selv for at vi ikke klarte å sikre seieren uten ekstraomganger. Bl.a. mener jeg det var en taktisk bommert av Marit Breivik å ikke begynne med Marianne Rokne som var så god mot Frankrike. Gro Hammerseng var for nervøs igjen, passet feil og fikk ikke samspillet med Kjersti til å sitte. På stillingen 3-6 får jugoslavene to utvisninger, men hva skjer? Kjersti Grini lager skrittfeil og jugoslavene vinner 2-0 i den perioden hvor vi har dobbelt overtall. Da tar Marit Breivik timeout: Ut med Hammerseng, inn med Rokne, Monica Sandve legges som førsteforsvarer for å ødelegge samspillet mellom skuddsterke Petrovic og Kolavich, «hjernen i laget». Dermed hentet vi inn igjen forspranget som på det meste var på seks mål.

BREIVIK TAR NEPPE sjansen på å starte med Hammerseng i finalen, men hun er så bevisst på å gi de ferske jentene nye sjanser for å lære av sine feil at noe av det som gledet henne mest etter kampen var at Hammerseng spilte godt da hun slapp innpå igjen i sluttminuttene. Dette laget er nemlig avhengig av at flere spillere enn Kjersti Grini har dagen. Kjersti var suveren i førsteomgangen da hun banket inn ni mål og sto for flere nydelige innspill, bl.a. til Kristine Duvholt Havnås som også glitret til. Men dessverre gjør så rutinerte spillere som disse to fortsatt for mange personlige feil.

LA DERE MERKE til nr. 2, Tatjana Medved? Slike panservogn-harde taklinger bør dommerne slå hardere ned på. Den internasjonale topphåndballen er ikke tjent med at råskapen skal få utvikle seg. Derfor ble heller aldri denne kampen en oppvisning i tempo og teknikk som mot Frankrike. Desto viktigere at vårt «nye» lag klarer å slite seg til seier i en kamp som vipper så mye. Vi knekte de rutinerte jugoslaviske tungvekterne og den erfaringen tror jeg kan bli helt avgjørende i finalen mot Russland.

IKKE ENGANG Kjersti Grini kjefter lenger på dommerne. Jentene er blitt enige om at det er bortkastet tid. Slike marginale vinneregenskaper kan føre jentene til VM-gull. Men det blir en ny thriller og spørsmålet nå er om vi har krefter igjen etter denne utladningen. For det er klart det tar på kreftene, bare spør Marit Breivik som et kvarter etter kampen fortsatt skalv av spenning. Vi for vår del skjelver fremdeles.< P>

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer