TRAFF: Kevin Melhus bokset sin beste kamp i karrieren. Svenske Marcus Alberts ble til slutt en sjanseløs motstander. Foto: Eivor Eriksen
TRAFF: Kevin Melhus bokset sin beste kamp i karrieren. Svenske Marcus Alberts ble til slutt en sjanseløs motstander. Foto: Eivor EriksenVis mer

Kevin Melhus, proffbokser og promotor

- Det luktet angst av ham kvelden før. Så ba Melhus dommeren stoppe kampen

Men nå er lommeboka tom.

SKIEN (Dagbladet): - Det er rart. Jeg har ikke opplevd det før. Men under innveiingen, så luktet jeg angsten hans, forteller Kevin Melhus til Dagbladet.

Etter at han hadde overhøvlet svenske Marcus Alberts med slag i avslutningskampen på proffboksestevnet i Skien lørdag kveld.

Han sitter fornøyd i garderoben. Han har nettopp vunnet over den klart tøffeste motstanderen i løpet av hans seks første proffkamper.

Og han hadde nettopp bokset sin beste kamp.

- Det er det ingen tvil om, sier trener Njord Nordstrand til Dagbladet.

Svensken ble sendt i tauene og måtte tåle flere tunge slag mot hodet i kampens fjerde runde. Uten at dommeren brøt inn. Ikke før Kevin Melhus slo ut med armene og så på dommeren med et spørrende uttrykk i fjeset.

Forsvarsløs

Svensken sto forsvarsløs i hjørnet og forsøkte å dekke seg så godt han kunne med en dobbelguard som falt ned hver gang Melhus slo.

BURDE VÆRT STOPPET FØR: Kevin Melhus hamerer løs og treffer Marcus Alberts med flere treffere til hodet. Dommeren ser ut til å ha god oversikt. Foto: Eivor Eriksen
BURDE VÆRT STOPPET FØR: Kevin Melhus hamerer løs og treffer Marcus Alberts med flere treffere til hodet. Dommeren ser ut til å ha god oversikt. Foto: Eivor Eriksen Vis mer

Dommeren tok hintet til Melhus og avbrøt kampen. Den burde ha vært stoppet før. Slik at svensken kunne unngått de siste slagene mot hodet.

- Jeg ønsker jo ikke å skade noen. Men sannsynligvis var dommeren dekket og så det ikke helt. For dette er en dommer med stor erfaring, sier Kevin Melhus.

LUKTEN AV FRYKT: Kevin Melhus sier han kunne lukte angsten til sin motstander Marcus Alberts under staredown-seansen etter innveiingen. Foto: Bengt Berg
LUKTEN AV FRYKT: Kevin Melhus sier han kunne lukte angsten til sin motstander Marcus Alberts under staredown-seansen etter innveiingen. Foto: Bengt Berg Vis mer

En proffbokser skal avslutte jobben når muligheten er der. Men Melhus mente at nok var nok mot en motstander som var ferdig.

- Kampen var definitivt over etter en høyre som satt skikkelig, sier trener Njord Nordstrand.

Melhus og hans trener har en langsiktig plan å følge. Det betyr at det ikke er aktuelt med noen tittelkamp før Melhus har gått minst ti ordinære kamper.

Tålmodig

- Alt dreier seg om runder og erfaring, sier Nordstrand. Han sitter fornøyd ved siden av Kevin Melhus i garderoben etter kampen som avsluttet This Is My House 2 i Skien Idrettspark seint lørdag kveld.

Men så er spørsmålet om dette var det siste stevnet med Melhus som promotor.

- Går det ikke i null eller bedre denne gang, så er det over økonomisk for min del. Jeg har veldig lyst til å fortsette med og bygge norsk proffboksing stein for stein. Men lommeboka mi er skrapet. Jeg har brukt opp alt jeg hadde på disse tre stevnene. Derfor vil det være bra nå om noen melder seg på. Som vil være med og bygge opp norsk boksing på en god måte. Jeg er opptatt av å styrke omdømmet til norsk proffboksing og til å bygge opp norske boksere. Men jeg trenger sannsynligvis noen lagspillere nå, sier Kevin Melhus.

Han tok seg god tid i ringen etter kampen. Det var svært mange som ville ha sine bilder sammen med den populære lokale bokseren.