Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

- Det må aldri bli normalt å snakke slik til hverandre

Skøyteekspert Ove Eriksen mener Muellers sjikane var så alvorlig at Haugli kunne trukket seg fra sesongen.

SPARKET: Peter Mueller fikk i dag sparken som norsk landslagstrener i skøyter. 
Foto: Krister Sørbø, Dagbladet
SPARKET: Peter Mueller fikk i dag sparken som norsk landslagstrener i skøyter. Foto: Krister Sørbø, Dagbladet Vis mer

|||
OLYMPIATOPPEN (Dagbladet): NRK-kommentator Ove Eriksen mener Skøyteforbundet har gjort det eneste riktige gjennom å gi trener Peter Mueller sparken.

- Dette var som forventet, ut fra det som skjedde i Berlin, og ut fra det lille Skøyteforbundet har kommet ut med om at de tar avstand fra seksuell trakassering. Det er en vurdering om at det å ta vare på hverandre er mer viktig enn OL-medaljer. For en idrettsleder som gjør det Mueller har gjort kan i hvert fall ikke jeg være enig med. Uansett hvor flink han er, sier Eriksen til Dagbladet.

Han har kommentert skøytesport for statskanalen siden 1991, og kjenner miljøet bedre enn de fleste.

Kunne trukket seg
Eriksen kjenner til hvordan ordene falt over middagsbordet i Berlin, men nøyer seg med å si at innholdet var av så graverende karakter at det aldri kan aksepteres.

- Det var så alvorlig at Maren kunne trukket seg fra resten av sesongen. I stedet har hun stått oppreist og skjønt at dette ikke er noe man kan leve med. Ved å ikke feie ting under teppet har hun tatt en avgjørelse jeg har stor respekt for, sier Eriksen.

Folk som tror Muellers kommentarer var harmløse, og at det er jentene som reagerer som er hårsåre, må ifølge Eriksen tro om igjen.

- Mueller har lagt seg til en sjargong mange reagerer på, men det er også folk som prøver å normalisere den. Hvis uttalelsene hans til Maren Haugli var kjent ville alle skjønt at det aldri må bli normalt å snakke til hverandre på et slikt nivå. Det hører ikke hjemme i en sunn idrett, sier NRK-kommentatoren.

Bøkko ikke hørt
Håvard Bøkko ba Skøyteforbundet bruke hodet og beholde Mueller, men vårt eneste medaljehåp i skøyter i OL ble ikke hørt.

- Norges Skøyteforbund har brukt hodet. Det har ikke Mueller gjort. Det er veldig trist for Bøkko, men hvem vil ha datteren sin i et sånt miljø? I hvert fall ikke jeg.

- Tror du Bøkko blir skadelidende?

- Det kommer an på hva de erstatter Mueller med. Det er fullt mulig å finne et trenerteam som vil ta vare på Bøkko på en bra måte. Jeg ser ham fortsatt som en medaljekandidat på tre distanser.

- Hva med Hans Trygve Kristiansen?

- Han kan være aktuell i trenerkabalen. Jarle Pedersen fra Fana er nok mer aktuell. Han er tidligere landslagsløper og er far til et 17 år gammel stortalent som debuterte i Heerenveen for en uke siden. Han har fulgt med skøytesporten i mange år nå. Jeg ser på ham som en god kandidat.

EKSPERT: NRKs skøytekommentator Ove Eriksen følger skøytesporten tett.Foto: Knut Falch, Scanpix
EKSPERT: NRKs skøytekommentator Ove Eriksen følger skøytesporten tett.Foto: Knut Falch, Scanpix Vis mer
Utforsk andre nettsteder fra Aller Media