- Det må ligge noe bak- men jeg tør ikke å spekulere

Erik Hattrem forundret over Solskjær-boikott.

 VIL IKKE SPEKULERE:  Erik Hattrem tror det ligger noe mer bak Molde sin avgjørelse å boikotte han som journalist.   Foto: Svein Ove Ekornesvåg / NTB scanpix
VIL IKKE SPEKULERE: Erik Hattrem tror det ligger noe mer bak Molde sin avgjørelse å boikotte han som journalist. Foto: Svein Ove Ekornesvåg / NTB scanpixVis mer

(Dagbladet): Ole Gunnar Solskjær og Molde har bestemt seg for å boikotte NRK-journalist Erik Hattrem.

Hattrem stiller seg uforstående til kritikken fra klubben.

Gjør bare jobben min - Jeg har ikke gjort noe annet enn jobbet min, det er alt jeg vet, sier Hattrem til Dagbladet.

Hva er kjernen i saken?
- Denne saken er over meg nå. Det er dialog mellom sjefene i NRK og Molde. Det må ligge noe bak, men jeg tør ikke å spekulere,sier journalisten til Dagbladet.

Hattrem forventer at han blir behandlet likt med andre journalister selv etter boikotten. Han vil ikke la situasjonen påvirke hans jobb.

- Ole Gunnar snakker med hvem han vil. Han må ikke snakke med noen. Jeg kommer uansett til å være i mixed etter kamp og stille spørsmål, sier Hattrem.

Hattrem trodde først han var satt opp til dagens kamp mellom Molde og Hønefoss. NRK kontret beskjeden da Dagbladet spurte om de vurderte å sette opp flere journalister.

- Erik var ikke satt opp på denne, skriver distriktssjef Hallstein Vemøy i en SMS til sportssjef i NRK, Rune Haug. Dagbladet fikk videresendt tekstmeldingen.

Så han ble ikke nektet å dra?
- Nei.

Gammel strid Journalisten har fulgt Molde tett i en årrekke, og det er ikke første gang han har vært i klinsj med klubben.

Det har vært en lang strid mellom Ole Gunnar Solskjær og Hattrem. United-legenden fikk sjokk da Hattrem for tretten år siden skrev at han var på vei bort fra Manchester United. Senere kom det fram både i VG og BT at Hattrem hadde dekning for det han skrev.

Hattrem er redd for at boikotten kan ødelegge det han selv beskriver som et godt forhold med klubben.

- Jeg har et godt samarbeid med Per Lianes (presseansvarlig i Molde journ.anm.), og det er synd hvis noe skal bli ødelagt nå, sier Hattrem.