- Det må være en seriøs og stor klubb

Ciljan er kresen om han skal forlate Rosenborg.

IKKE HASTVERK: Per Ciljan Skjelbred vil foreløpig ikke forlenge kontrakten med Rosenborg, men sier likevel at han lever ut proffdrømmen i klubben han er i nå. 
Foto: Terje Bendiksby / Scanpix
IKKE HASTVERK: Per Ciljan Skjelbred vil foreløpig ikke forlenge kontrakten med Rosenborg, men sier likevel at han lever ut proffdrømmen i klubben han er i nå. Foto: Terje Bendiksby / ScanpixVis mer

Skjelbred er med landslagstroppen til Portugal og kampen mot Polen onsdag.

Etter Rosenborgs 4-0-seier over Spartak Moskva i La Manga forrige uke, sto én mann alene igjen og signerte autografer til den fremmøtte RBK-fansen. Per Ciljan Skjelbred har lenge vært en publikumsfavoritt, men et punktum for RBK-karrieren kan settes etter sesongen. Midtbanespillerens kontrakt går nemlig ut ved nyttår.

- Du, jeg føler at det er lenge igjen jeg. Jeg lever ut proffdrømmen nå jeg, i Rosenborg, smiler Skjelbred til NTB.

- Men hvorfor vil du da ikke forlenge kontrakten?

- Det er klart det frister å gå ut. Gjøre noe annet. Men det må være rett klubb, sier 23-åringen med trykk på MÅ.

- Det må være en seriøs og stor klubb. Rosenborg er en så viktig del av meg, så jeg går ikke til noe dårligere alternativ.

Viktig for laget Skjelbred er en ung veteran på et lag som har mistet mange sentrale spillere den siste tiden. I likhet med ham, kan også høyreback Mikael Lustig diskutere kontrakt med andre klubber til sommeren. Det bekymrer trener Jan Jönsson.

- Dette er naturligvis spillere vi gjerne vil beholde. Jeg skal sette meg ned med dem og gi mine tanker og synspunkt før sesongstart, sier Rosenborgs svenske lagleder.

Også klubbens fremste måljeger Rade Prica vil gjerne ha Skjelbred i klubben så lenge som mulig.

- Han er viktig. Du ser hvordan han sliter i stykker motstanderen ute på banen. Det ville påvirket Rosenborg veldig mye om han skulle forsvinne, sier Prica om kollegaen.

Lovende gjeng Siden debuten som 16-åring i 2004 har Per Ciljan Skjelbred spilt 136 kamper for Rosenborg. Særlig imponerende er det med tanke på at han ble satt en del tilbake av to brudd i leggen etter den hasardiøse taklingen fra Olympiakos Ieroklis Stoltidis i 2005.

16 landskamper er det også blitt for midtbanespilleren som har preget norsk fotball i flere år. Nå ser han selv flere lovende unggutter vokse fram fra egen stall, noe som muligens kan motivere ham til å bli.

- Ungguttene våre er veldig bra. Det er de hver dag. Vi har et bra utgangspunkt før sesongen. Og jeg trives godt i Rosenborg, avslutter Skjelbred.

(NTB)