- Det må være et helvete å være utlending

Lagkompisene hyller Petter.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert

FALUN (Dagbladet): - Hvor mange ganger har han gjort det på rad nå? Fire? Fem?

- Uansett, det er helt rått det han gjør. Gang på gang. Det må være et helvete å være utlending og møte Petter Northug i en spurt, sier Didrik Tønseth etter nok en gang å ha sett 29-åringen vinne en spurt.

Denne gangen fulgte han ekstra intenst med. Ikke så rart det, for det var aller første gang han selv var med på et stafettlag med Petter som ankermann.

SAMME GAMLE LEKSA: Petter Northug fikk kamp av Calle Halfvarsson på oppløpet. Men ikke verre enn at han hadde full kontroll på stafettseieren. Foto: Hans Arne Vedlog
SAMME GAMLE LEKSA: Petter Northug fikk kamp av Calle Halfvarsson på oppløpet. Men ikke verre enn at han hadde full kontroll på stafettseieren. Foto: Hans Arne Vedlog Vis mer

Tønseth klarte ikke helt å holde følge med Johan Olsson over den siste bakketoppen, men følte seg likevel ganske trygg på seier da Petter Northug startet spurten.

Se Northugs spurt her.

Helt sykt - Dette er helt sykt. Det å vinne VM-gull for Norge i Sverige - mot Sverige - og så attpåtil slå dem på målstreken. Det er det optimale, sier Niklas Dyrhaug.

Han gikk en klokkeren førsteetappe, og måtte vente lenge før spenningen ble utløst. Eller, spenningen?
 
- Jeg ble ikke så overraska over at Petter leverte igjen. På sånne avslutninger er han umulig å slå, selv om Calle Halfvarsson gjorde en skikkelig bra avslutning han også.

- Jeg er glad Petter er norsk, sier Dyrhaug.

Stort - Det er stort for meg å være en del av dette laget, sier Anders Gløersen, som ga Petter Northug ei drømmereise på siste etappe.

- Men selv om jeg var ganske trygg på at Petter skulle fikse de, var jeg litt skeptisk også da de kom inn på oppløpet., Det var spesielt følre her, og han måtte jo komme seg forbi Calle på et vis. Men det fikset han selvsagt greit. Da han tok svensken i den siste svingen, ble jeg overbevist.

- Med Petters statistikk, blir jo dette nesten ikke spennende en gang. Jeg er glad han er norsk.

- Hva er det med ham?

- Det sitter nok i hodet hans. Der andre blir skikkelig slitne, blir han bare mer skjerpa. Han er unik.

- Det er stort å få gå på samme laget som ham, sier Anders Gløersen. 

Lyst til å diskutere?

Besøk Dagbladet debatt!

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer