Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

- Det må være et PR-stunt, hvis ikke er det pinlig

Svenske herrealpinister skeptiske til Lindsey Vonn.

SUVEREN PÅ KVINNESIDA: Derfor ønsker Lindsey Vonn å prøve seg mot gutta på stedet der hun har vunnet 11 ganger - i Lake Louise. Foto:  (AP Photo/Matthias Schrader)
SUVEREN PÅ KVINNESIDA: Derfor ønsker Lindsey Vonn å prøve seg mot gutta på stedet der hun har vunnet 11 ganger - i Lake Louise. Foto: (AP Photo/Matthias Schrader) Vis mer

(Dagbladet): På kvinnesida er Lindsey Vonn den suverent beste utforkjøreren.

I jakten på nye utfordringer har hun derfor søkt om å få kjøre utfor med gutta i Lake Louise den 24. november, stedet der hun har vunnet hele 11 ganger.

Det utløser ikke bare jubel blant alpingutta - i hvert fall ikke de svenske.

- Det må være et PR-triks. Hvis ikke er det litt pinlig, sier Jens Byggmark til Expressen.

Han er ikke imponert over at den amerikanske alpindronningen velger seg Lake Louise som et passende sted å måle krefter med herrene. I tillegg tviler han på at hun får stille, ettersom damene konkurrerer i Aspen samme helg. 

- Så hun kan virkelig ikke bevise det (at hun er god nok til å kjøre med gutta, journ.anm.), selv om hun skulle få kjøre. Så man tenker bare: «hvorfor sier du det?»

IKKE BEGEISTRET: Jens Byggmark mener Lindsey Vonn burde valgt seg en annen plass for å utfordre gutta. Foto: REUTERS/Wolfgang Rattay
IKKE BEGEISTRET: Jens Byggmark mener Lindsey Vonn burde valgt seg en annen plass for å utfordre gutta. Foto: REUTERS/Wolfgang Rattay Vis mer

Hans Olsson ville hatt langt mer respekt for Vonns ønske om hun hadde stilt til start i Kitzbühel eller Wengen.

- Jeg forstår ikke hva som skulle være så interessant med å kjøre utfor et sted hun allerede har kjørt mange ganger. Hvorfor ikke legge lista høyere og kjøre i et virkelig herreutfor? Lake Louise er vel vårt snillest utforrenn, sier Olsson, men legger til at han ønsker henne velkommen.

Det samme gjør de norske alpingutta, med Kjetil Jansrud og Aksel Lund Svindal i spissen. Men også de ville helst sett Vonn på startstreken et annet sted enn Lake Louise.

- Jeg forstår ikke helt hvorfor hun vil kjøre akkurat i Lake Louise. Da må hun ofre verdenscup på hjemmebane i Aspen, og hun kan ikke kjøre dameverdenscup i Lake Louise helga etterpå. At hun vil kjøre der, må være fordi hun mener det er der hun har best sjanse til å hevde seg, sa Lund Svindal til Dagbladet tidligere denne måneden.

Og la til:

- Det hadde vært mye kulere hvis hun hadde ønsket å kjøre i Kitzbühel eller Wengen, fordi det er det råeste som er å få av utforløyper. Da tror jeg faktisk også hun hadde hatt en større sjanse til å få delta, fordi det er en kul greie.