- Det må være fryktelig tøft

Kjetil Rekdal krysser fingra for at det går bra med Tito Vilanova.

FRYKTELIG SYND: Kjetil Rekdal trodde Tito Vilanova skulle være ferdig med kreften. Nå krysser VIF-treneren fingra for at det skal gå bra med ham. Foto: Berit Roald / NTB scanpix
FRYKTELIG SYND: Kjetil Rekdal trodde Tito Vilanova skulle være ferdig med kreften. Nå krysser VIF-treneren fingra for at det skal gå bra med ham. Foto: Berit Roald / NTB scanpixVis mer

(Dagbladet): Vålerenga-treneren har sympati for Barcelona-treneren Tito Vilanova som måtte gi seg på grunn av kreften som har kommet tilbake. Han vil ikke spekulere noe om en eventuell ny manager.

- Det er fryktelig synd. Jeg trodde han skulle være ferdig med det her nå. Det må være tungt med en ny runde. Vi får bare krysse fingra for at det går bra nå, sier Rekdal.

44-åringen vet at det er tøft å være manager, og forstår godt at Vilanova måtte trekke seg.

- At han ga seg hadde ingen ting med presset å gjøre. Det er en sykdom alle kan få. Men generelt er det tøffere å være mangerer i utlandet. Det er mye opp og ned. Du må være flink til å disponere mye. Det er lettere etter hvert som du får en god erfaring, sier Rekdal.

Hvordan er det å miste manageren sin så nære sesongstart?

- Det kan slå begge veier, man vet aldri. Sannsynligvis går det bra for Barcelona. De har nok kvalitet i laget til å håndtere det fint, spår Rekdal.

Kreftoperert Vilanova ble kreftoperert for første gang i desember 2011. Ett år etterpå var sykdommen tilbake for andre gang, noe som holdt ham borte fra fotballen i fire måneder. Nå har han altså fått påvist sykdommen for tredje gang.

Det var en tydelig preget Sandro Rosell (Barcelona-president journ.anm.) som møtte pressen. I salen satt alle Barcelona-spillerne, utenom de som deltok under Confederations Cup. Samtlige så svært alvorstynget ut.

- Vi kommer tilbake med en ny manager i løpet av neste uke, røpte Rosell på pressekonferansen. Han antydet at en ny manager skulle være på plass mandag eller tirsdag.

En drøss med managere har allerede blitt linket til jobben. Marcelo Bielsa var menter for Pep Guardiola, før han fikk sparken i Athletic Bilbao etter fjorårssesongen. Den karismatiske treneren har blitt nevnt sammen med pensjonisten Jupp Heynckes, Tottenham-treneren Andre Villas-Boas og Barcelona-legenden Luis Enrique.

- Jeg vil ikke duskutere det. Vi må tenke på Vilanova nå, sier Rekdal.

Ingen planer om møte Kjetil Rekdal ser fram til kampen mot Barcelona. Mange managere nyter en god årgang etter kampen. Det hadde ikke Rekdal sett for seg med Tito Vilanova.

- Jeg hadde ikke et taktikk-møte i planene. Jeg kjenner ikke så godt til han, innrømmer Kjetil Rekdal til Dagbladet. Likevel mener Norges helt fra Marseille i 1998 at det er en god erfaring å snakke med store managere.

- Det er kjekt å treffe trenere fra andre land, sier Reka.

Ullevaal-debut? Det betyr at en ny manager kan være på plass til Vålerengas kamp mot Barcelona.

Og hvem vet. Kanskje Barcelonas nye trener gjør sin debut på Ullevaal.

I så fall blir han den første i sin tid.

- Det hadde vært et ekstra poeng i kampen, sier Rekdal.