Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

Omkampen Norge - Brasil

- Det må være helt nydelig å bo her i Norge

Goncalves (52) var en glad mann i går. Litt fordi Brasil knuste Norge, og litt fordi han var tilbake i et land han liker godt.

GOD FORM: Det var mye hoftefeste og tunge bein på Ullevaal i går, men Goncalves hadde full kontroll i Brasils midtforsvar sammen med Junior Baiano. Foto: NTB Scanpix
GOD FORM: Det var mye hoftefeste og tunge bein på Ullevaal i går, men Goncalves hadde full kontroll i Brasils midtforsvar sammen med Junior Baiano. Foto: NTB Scanpix Vis mer

ULLEVAAL (Dagbladet): - Det var en helt utrolig opplevelse å spille her. Vi så frem til å møte det norske landslaget fra 1998, og jeg er veldig glad for å være tilbake i Norge, sier Goncalves til Dagbladet.

Der Roberto Carlos, Ronaldo, Rivaldo og Zé Roberto var svært ettertraktede for både journalister og fans som sto utenfor Brasils garderobe etter kampslutt, fikk Goncalves gå helt uforstyrret ut.

52-åringen gjorde sakene sine bra i midtforsvaret da Norges VM-lag fra 1998 møtte Brasils lag fra samme år til omkamp på Ullevaal Stadion i går. Kampen minnet mye om en old boys-kamp, med lavt tempo og store rom.

Norge holdt greit følge i første omgang, men tapte til slutt 0-3 for Goncalves og co.

Godt forhold til Norge

Han nyter en kald øl mens Dagbladet snakker med ham om forholdet til Norge, kampen i 1998 og hvordan det var å spille showkamp.

- Jeg liker både Norge og Sverige. Jeg har flere venner i Skandinavia. Det må være helt nydelig å bo her i Norge, sier Goncalves.

GOD STEMING: Det var lite skuffelse blant de norske gutta etter tapet mot Brasil. Her får «Mini» Jakobsen en klem av Goncalves Foto: NTB Scanpix
GOD STEMING: Det var lite skuffelse blant de norske gutta etter tapet mot Brasil. Her får «Mini» Jakobsen en klem av Goncalves Foto: NTB Scanpix Vis mer

Gjennom jobber i fotballen, blant annet som agent for brasilianske spillere og daglig leder i Estacio de Sa fra Rio de Janeiro, har Goncalves reist mye rundt i Norge og Sverige. Han var agenten til tidligere Aalesund-spiller Diego Silva, i tillegg til at han var tilknyttet en annen Aalesund-brasilianer, Dedé Anderson.

- Jeg har vært her mange ganger og besøkt forskjellige steder, for eksempel Ålesund og Stabekk. En gang i fremtida håper jeg å komme tilbake sånn at jeg kan se noen fjorder. Og så vil jeg gjerne se Bergen, da.

- En helt vill fest

Marcelo Gonçalves Costa Lopes, som er hans fulle navn, spilte midtstopper både i showkampen i går og for 20 år siden. Han fikk to kamper for Brasil da de tok sølv i Frankrike.

DEN GANG DA: Goncalves i duell med Tore André Flo den varme junikvelden i Marseille for 20 år siden Foto: REUTERS
DEN GANG DA: Goncalves i duell med Tore André Flo den varme junikvelden i Marseille for 20 år siden Foto: REUTERS Vis mer

- Jeg husker godt kampen i 1998. Norge hadde et veldig bra lag. Jeg husker Tore André Flo ... Vi hadde en haug med sjanser, men klarte ikke å putte mer enn ett mål. Stemningen i Marseille den kvelden var helt utrolig. Norske fans hadde en helt vill fest der. Det gikk ikke så bra for oss, men det var en god opplevelse. Det er bare å gratulere Norge, sier han og legger til:

- Dere har slått oss to ganger, men nå har vi vunnet én gang... La oss gjøre dette igjen en annen gang, så kommer det til å bli likt!

Han spilte hele kampen mot Norge i 1998, og kom senere inn mot Chile i 1/8-finalen. Brasil endte som kjent på andreplass i VM etter at de tapte 0-3 mot Frankrike i finalen.

Goncalves spilte for øvrig for flere brasilianske klubber, samt mexicanske Tecos.

- Jeg hadde en bra karriere. Dessverre fikk jeg aldri spilt i Europa, men jeg fikk muligheten til å spille i et verdensmesterskap. Gjennom fotballen fikk jeg reist rundt i hele verden. Det var utrolige opplevelser, og jeg har fått oppleve så mange forskjellige kulturer, steder og mennesker gjennom min karriere.

Utforsk andre nettsteder fra Aller Media