Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

- Det må være olympisk rekord i etterbruk

Stortingsrepresentantene fikk se Jordals mørke side.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

JORDAL AMFI (Dagbladet): Vålerenga-direktør Jan Tore Kjær ønsker de olympiske leker velkomne til Oslo i 2022. VIF-direktøren vet at et nytt mesterskap vil gi Norges mestvinnende ishockeyklubb en sårt trengt ny hall.

For Jordal Amfi, som ble bygget til Oslo-lekene i 1952, er fortsatt i bruk. Etter over 60 års bruk med minimal forbedring, er det forunderlig at det fortsatt er regnet som et nasjonal anlegg.

Det ønsket Kjær å vise fram til stortingsrepresentantene som neste måned skal avgjøre om OL-søknaden får statsgaranti eller ei.

Oslo-ordfører Fabian Stang var med på omvisningen sammen med blant andre Jan Bøhler (Ap), Skiforbundets Erik Røste og et par andre representanter.

Livsfarlig Det første Kjær gjorde var å utfordre Oslo-ordføreren og de andre gjestene til å bevege seg ned de stupbratte trappene som OL-arenaen besitter.

- Forestill deg å gjøre dette med en pølse og kaffe i hånda i tillegg. Folk tør ikke handle i kiosken, for de får det ikke med seg til setene sier, sa Jan Tore Kjær, mens ordføreren beveget seg nedover trappene.

- Det oppfyller ikke akkurat dagens krav til standard. Det er derfor vi ønsker et OL, for å få oppgradert anleggene rundt om i byen, sier Stang til Dagbladet.

Sjokkert Videre tok Kjær med gjestene til den dystre fasadene under isen.

- Sikringsskapet her er fra 1952.

Under ventet mugg og rotter. Og en generelt nivå som minnet lite om 2014.

- Det er utrolig hvor lenge dette anlegget har gjort jobben sin. Det må være olympisk rekord i etterbruk. Men nå er vi kommet til etter det siste verset. Det er sopp i fundamentet, sier Jan Bøhler.

Oslo-politikeren har selv vært mange ganger på Jordal Amfi. Likevel ble han sjokkert over det som ventet seg under overflaten.

- At det var så ille trodde jeg ikke. Ny hall er det behov for uansett. OL er den sikreste måten å sørge for at det skjer. Mye av kjernen i idrettslivet i byen er her oppe, fortsetter Bøhler.

Frykter for slutten Jan Tore Kjær frykter hver eneste dag at anlegget stenges.

- Det vi ser i dag er et falleferdig Jordal Amfi. Det er en pensjonist som må få hvile snart. Vi lever i frykt for at det stenges hver eneste dag. Det må skje noe nå. Et ja til OL, løser det raskere enn noe annet.

Stavanger Oilers og Vålerenga har dominert norsk hockey de seneste år. Utenfor isen er forskjellen mellom de to klubbene gigantiske.

- Vi møter de i DNB arena neste lørdag. De omsetter mer på kiosk- og restaurantsalg den dagen, enn vi gjør i løpet av et år, påstår VIF-direktøren.

De fleste stortingsrepresentantene hadde ikke mulighet til å være med på Jordal torsdag. I stedet vil VIF-direktøren invitere de i løpet av de kommende ukene.

- Får vi ikke en ny hall, er Vålerenga ishockey ferdig som klubb, sier Kjær til Dagbladet.

 SJOKKERT:  Stortingsrepresentant Jan Bøhler (t.v) ble overrasket over hvor dårlig det står til på Jordal. Vålerenga-direktør Jan Tore Kjær inviterte tidligere denne uken hele Stortinget. Foto: Lars Hulleberg / Dagbladet
SJOKKERT: Stortingsrepresentant Jan Bøhler (t.v) ble overrasket over hvor dårlig det står til på Jordal. Vålerenga-direktør Jan Tore Kjær inviterte tidligere denne uken hele Stortinget. Foto: Lars Hulleberg / Dagbladet Vis mer

Lyst til å diskutere?

Besøk Dagbladet debatt!